true
اقتصادتهران: معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران به تشریح برنامههای شهرداری تهران در ماه مبارک رمضان پرداخت و با بیان اینکه شهرداری قصد دارد در این ماه با کمک خیرین،زنان زندانی با دیههای پایین را آزاد کند، گفت: تا به امروز ۴۱ هزار پلاک از خانوادههای نیازمند شناسایی شده که در ماه رمضان به این خانوادهها بنهای شهروند داده میشود.
حجتالاسلام و المسلمین میثم امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در نشست خبری صبح امروز که در محل سالن هویزه موزه دفاع مقدس برگزار شد به منظور تشریح برنامههای شهرداری تهران به مناسبت ماه مبارک رمضان با بیان اینکه سال گذشته مجموعه برنامههای شهرداری برای این ماه فصل نیایش نام داشت و امسال فصل وصل نام گرفته است، اظهار کرد: از برنامههای اصلی شهرداری برای ماه رمضان امسال قرآنی کردن چهره شهر است به طوری که ۴۷ اثر هنری، هزار و ۶۴ عرشه، ۲۳ بیلبورد و ۸۰ پروتال برای این منظور در نظر گرفته شده است همچنین ۵۳ اثر هنری در اطراف میدان ولیعصر و انقلاب به نمایش برای عموم گذاشته میشود. در این بین در پانزدهم رمضان مصادف با ولادت امام حسن مجتبی چهره شهر تغییر کرده و مراسم جشن برگزار میشود و این در حالی است که زمانی که به لیالی قدر میرسیم مصادف با شهادت امیرالمومنین چهره شهر حال و هوای شبهای قدر را پیدا میکند این برنامه برای روز قدس نیز با محوریت مبارزه با صهیونیسم تکفیریها و در جلوههای مسیحیت و یهودیت برگزار میشود.
به گفته وی به طور کلی در ماه مبارک رمضان شهرداری تهران در ۷ نوبت فضای شهر را تغییر میدهد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه در سالهای گذشته مصادف با محرم جشنواره عطر سیب برگزار میشد و شهرداری حامی برگزاری این جشنواره بود اضافه کرد: امسال نیز همانند سال گذشته و برای دومین سال متوالی نمایشگاه شمیم وحی آغاز به کار کرده است که در حوزه قرآنی هیات و جلسات فعالیت کرده و شهرداری از آن حمایت میکند.
وی با اشاره به میزان مالی حمایت شهرداری عنوان کرد: از سه میلیون ریال تا ۱۳ میلیون ریال متناسب با فعالیتها شهرداری از شرکتکنندگان در نمایشگاه حمایت خواهد کرد. به صورت کلی برای حمایت از این حوزههای قرآنی درنمایشگاه شمیم وحی ۲/۵ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، شهرداری در مجموع از دو هزار و ۷۰۰ موسسه قرآنی، خانه قرآن و هیاتهای شاخص در زمینه برگزاری مراسمهای قرآن حمایت میکند و این حمایت باعث شده بزرگترین بانک قرآنی پایتخت در شهرداری شناسایی شود. هم اکنون هزار و ۱۰۰ مورد جلسات خانگی برگزاری قرآن به همراه ۳۵۴ خانه قرآن محلات و ۵۰۰ موسسه قرآنی در پایتخت فعالیت میکنند.
امرودی ادامه داد: در حال حاضر هفت دارالقرآن در پایتخت مشغول به کار است که از پیش دبستانی تا دانشجو را مورد پوشش خود قرار میدهد و قرار است در سه منطقه ۴، ۸ و ۱۱ در مجموع به دارالقرآنهای تهران اضافه شود.
وی با بیان اینکه از جمله برنامههای شهرداری تهران در سال ۹۵ تهیه شناسنامه قرآنی یا همان اطلس قرآنی است، اضافه کرد: تلاش میکنیم تا قبل از به پایان رسیدن سال ۹۵ این اطلس قرآنی تهیه شود. همچنین در ایام ماه مبارک رمضان ۳۰ نمایشگاه بزرگ قرآنی در سطح تهران، پارکها، بوستانها، دریاچه چیتگر، برج میلاد، باغ موزه و ضلع شرقی و غربی اراضی عباسآباد برگزار میشود. از جمله دیگر برنامههای در نظر گرفته شده برای ماه رمضان گردشگری شبانه در هشت مسیر تعریف شده است. شهروندان میتوانند در این مسیرها بازدیدهای تاریخی، معنوی، زیارتی و تفریحی داشته باشند.
امرودی با بیان اینکه در ماه رمضان به چهار هزار نفر در مترو ، فروشگاههای شهروند و اراضی عباسآباد افطاری ساده داده میشود، تصریح کرد: در طرح شمیم ۷۰۰ طلبه خانم و آقا در متروها حضور داشته و به خانوادهها مشاوره شرعی و یا پرسش و پاسخ میدهند.
وی با بیان اینکه ضلع شرقی و غربی اراضی عباسآباد در ماه رمضان در اختیار شهروندان تهرانی است، گفت: در مسجد جامع خرمشهر واقع در باغ موزه دفاع مقدس در شب لیالی قدر مراسم برگزار میشود و اراضی عباسآباد نیز از ۳ ساعت قبل از افطار تا پاسی از شب در اختیار مردم است و در آنجا مراسم افطاری برگزار خواهد شد،همین طور اکران نمایش فصل شیدایی در اراضی عباسآباد از ساعت ۹ شب تا ۱۱ از جمله دیگر برنامههای شهرداری برای ماه مبارک رمضان است.
همیاری ۲۲ مجتمع خیرین با شهرداری تهران
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه ۲۲ مجتمع خیرین در مناطق شکل گرفته و کسانی که قصد دارند افطاری دهند میتوانند در این مجتمعها حضور پیدا کنند، توضیح داد: از این مجموعهها کمک خیرین به دست فقرا میرسد فقرایی که تحت پوشش این موسسات قرار دارند زیر نظر کمیته امداد یا بهزیستی نیستند تا امروز بیش از نیمی از پلاکهای خانوادههای فقیر در تهران شناسایی شده و اوج کمک به آنها در روز ولادت امام حسن مجتبی(ع) است.
به گفته وی برای خانوادههای فقیر در این ماه کارت بنهای شهروندی تهیه شده که بدون شناسایی اینکه این افراد از خانوادههای کم بضاعت هستند میتوانند به فروشگاههای شهروند مراجعه و با توجه به میزان در نظر گرفته شده برای آنها مایحتاج خود را خریداری کنند همین طور نانواییهایی که نسیه داده و امروز از برخی تنگدستان طلبکار هستند شهرداری با آنها تسویه حساب میکند.
امرودی با بیان اینکه آمایش جغرافیایی فقرا در پایتخت از جمله دیگر برنامههای شهرداری تهران در ماه رمضان است، اضافه کرد: شناسایی مستمندان و خانوادههای فقیر پایتخت از ۴ ماه پیش آغاز شده و همانطور که در ماه رمضان سال گذشته به ۷۰ هزار خانواده و در شب عید به ۱۰۰ هزار خانواده خدمت رسانی شده است در نظر داریم تا در ماه رمضان امسال هم به ۴۱ هزار پلاکی که تا امروز شناسایی شده خدمترسانی کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: در برخی از این پلاکهای شناسایی شده ۱۷ خانواده زندگی میکنند برخی از آنها حتی حمام هم ندارند و به صورت مشترک از یک سرویس بهداشتی استفاده میکنند مطالبه فرهنگی شهرداری تهران این است که مردم نسبت به فقرا حساس شوند به همین منظور با راهاندازی طرح همسایه تلاش شده تا یک خانواده را درگیر خانوادهای که از بضاعت مالی کمتری برخوردار است کنیم.
به گفته امرودی بزرگترین جشنواره کودکان در ماه مبارک رمضان در محله هرندی برگزار میشود شهرداری برای این محله برنامههای ویژهای را در نظر گرفته و به طور خاص منطقه ۱۲ در این ماه مورد توجه قرار میگیرد.
آزادسازی زندانیان خانم در ماه رمضان
امرودی با اشاره به همکاری ۱۰ هزار نفر توانمندان و هنرمندان در ماه مبارک رمضان با شهرداری تهران اضافه کرد: در نظر داریم تا در این ماه زندانیان خانمی را که دیه پایینی دارند آزاد کنیم این طرح سال گذشته در شورای شهر مطرح شد و من درخواست کردم در این زمینه شهروندان همکاری کنند سال گذشته حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان جمعآوری شد و ما در حالیکه قصد داشتیم ۵۰ زندانی را آزاد کنیم موفق شدیم بیش از ۱۷۰ زندانی خانم را آزاد کنیم.
وی ادامه داد: اخیرا جلسهای را با معاون امور زنان دادستانی تهران برگزار کردم و با کمک اعضای شورای شهر قرار است بخشی از زنان زندانی بیگناه که به دلیل دیه در زندان هستند را به واسطه کمک عموم آزاد کنیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=43562
false
true