true
اقتصادتهران: معاون وزیر صنعت از برنامه این وزارتخانه برای صنعت در سال ۹۴ خبرداد و گفت: تکمیل طرحهای نیمهتمام، تکمیل زنجیره ارزش، خروج از رکود و عملیاتی کردن منابع فاینانس خارجی از جمله این برنامههاست.
حسین ابویی مهریزی با تشریح دستورکارهای جدید وزارت صنعت در سال ۹۴ گفت: پیگیری برای تامین منابع مالی مورد نیاز بخش تولید شامل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی برای سرمایه در گردش و ۲۰ هزار میلیارد تومان برای راهاندازی طرحهای نیمه تمام از طریق تعامل با بانک مرکزی و بانکهای عامل جهت معرفی و پرداخت تسهیلات به واحدهای اولویت دار، اصلاح ضوابط و مقررات در شورای پول و اعتبار و عملیاتی کردن منابع فاینانس خارجی، از مهم ترین حمایتهایی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۳ صورت داده و در سال آینده هم دنبال خواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در سال ۹۳، وزارت صنعت، معدن و تجارت تلاش کرده تا پیشنهادهای مورد نیاز پشتیبانی و توسعه تولید کشور در بخش صنعت و معدن را به دولت ارایه کند که اصلیترین نتیجه آن، تدوین پیشنویس لایحه رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقاء نظام مالی کشور بود، ضمن اینکه بسته سیاستی خروج از رکود، ارائه نظرات اصلاحی در مورد قانون مالیاتها و قانون تجارت نیز از دیگر اقدامات بسته حمایتی دولت برای واحدها و فعالان اقتصادی است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر، بررسی موانع و فعالسازی تدریجی طرحهای نیمهتمام صنعتی و معدنی با اولویت تکمیل زنجیره تولید، پایش طرحهای مهم و ملی و نیز پیگیری اصلاح قوانین نیز از موضوعاتی است که همواره مورد توجه و پیگیری مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد و به نظر میرسد به بهبود شرایط در این راستا به طور جدی کمک کند.
به گفته ابویی مهریزی، شاخصهای اختصاصی بخش تولید و تجارت در سال جاری بهبود یافته است و از سوی دیگر، وزارت صنعت در سال ۹۴ به دنبال حذف موانع و مقررات دست و پا گیر است.
رشد ۲۵ درصدی تولید کاشی و کاشی و سرامیک
در همین رابطه و در خبر دیگری، مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت گفت: در ۱۱ ماهه منتهی به بهمن ماه سال جاری میزان تولید کاشی و سرامیک در کشور به مرز ۳۴۰ میلیون متر مربع رسید که نسبت به ۱۱ ماهه سال گذشته رشد ۲۵ درصدی نشان میدهد.
به گزارش مهر، سید محمد فاطمیان با اعلام این خبر اظهارداشت: طی ۱۱ ماهه سال ۹۲ میزان تولید کاشی و سرامیک بالغ بر ۲۷۲ میلیون متر مربع بوده است.
به گفته فاطمیان، طی سال ۹۳ میزان تولید فولا د خام با رشد ۸ درصدی نسبت به مدت مشابه خود در سال ۹۲ بالغ بر ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزارتن گزارش شده که این میزان پارسال ۱۴ میلیون و ۳۱۰ هزارتن بوده است.
وی در ادامه یادآور شد: طی دوره مورد بررسی میزان تولید محصولات فولادی نیز با رشد ۳.۵ درصدی نسبت به ۱۱ ماهه پارسال به حجم ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزارتن تولید شدکه این میزان در مدت مشابه پارسال بالغ بر ۱۵ میلیون و ۱۵۰ هزارتن اعلام شده بود.
مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت در بخش دیگری ازسخنان خود گفت: طی ۱۱ ماهه امسال میزان تولید پودر آلومینا بالغ بر ۲۳۲ هزارتن رسید که نسبت به ۱۱ ماهه پارسال که ۲۲۶ هزارتن تولید شده بود به رشد ۲ درصدی دست یافته است.
این مقام مسئول درمعاونت امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت گفت: طی ۱۱ ماهه امسال میزان تولید سنگ آهن نیز ۳۱ هزارو ۲۰۰ تن و سیمان به ۶۱ میلیون و ۷۰۰ هزارتن بوده است.
بنابراعلام فاطمیان، طی ۱۱ ماهه میزان تولید کاتد مس با رشد ۲.۵ درصدی در مقایسه با ۱۱ ماهه سال ۹۲ به حجم ۱۷۶ هزارو ۵۰۰ تن رسید که این میزان پارسال ۱۷۲ هزارتن بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طی دوره مورد مطالعه تولید شیشه جام با رشد ۲.۵ درصدی بخحجم یک میلیون و ۱۲۰ هزارتن رسیده بطوریکه طی ۱۱ ماهه نخست پارسال میزان تولید شیشه جام یک میلیون و ۳۰ هزارتن بوده است، همچنین طی ۱۱ ماهه امسال میزان تولید ظروف شیشه ای ۴۸۴ هزارتن که رشدی معادل ۴ درصدی نسبت به ۱۱ ماهه پارسال که ۴۶۶ هزارتن بوده داشته است.
مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت در ادامه تصریح کرد : میزان تولید ظروف چینی در ۱۱ ماهه سال ۹۲ بالغ بر ۴۳ هزارتن بوده که با رشد ۹.۵ درصدی در ۱۱ ماهه سال ۹۳ به ۴۷ هزارتنن رسیده است.
فاطمیان یادآور شد : طی ۱۱ ماهه امسال میزان تولید چینی بهداشتی در سال ۹۳ به مرز ۹۱ هزارتن رسید که این میزان طی ۱۱ ماهه پارسال ۸۱ هزارتن بوده که از این حیث رشد ۱۲.۵ درصدی را نمایانگر است.
وی در پایان دلیل کاهش میزان تولید سیمان را طی ۱۱ ماهه امسال رابه مواردی نظیر کاهش ساخت و ساز در کشور؛ ناامنی موجود در کشور عراق؛ انجام تعمیرات سیستم سوخت رسانی واحدهای سیمانی و در نهایت ذخیره فروان محصول سیمان و کلینکر برشمرد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=19167
false
true