×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۳۰, ۱۴۰۳, ۹:۵۶ ق٫ظ
true
true
بدون اجازه افراد نباید پیامک تبلیغاتی ارسال شود

اقتصادتهران: رییس جمهوری گفت: مبارزه با خواست عمومی مردم نه درست است، نه قانونی و نه مشروع، ما نمی توانیم با خواست عمومی مردم مبارزه کنیم.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» روز دوشنبه در نشست وزیر ، معاونان و مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ما فکر می کنیم یک اختیاراتی از آسمان داریم که می توانیم بر زمینیان هر فرمانی را صادر کنیم، چنین موردی وجود ندارد.

وی با تاکید بر این که مبارزه با خواست عموم مردم، شرعی و قانونی نیست، افزود: فناوری های نوین منافع زیاد و خطرات محدودی دارد و ما نمی توانیم زندگی مردم را از تحولات فناوری و ارتباطی جدا کنیم.

رییس دولت دوازدهم ارتباطات و فناوری اطلاعات را نماد تحول جوامع در حوزه تکنولوژی دانست و تصریح کرد: مقاومت در برابر فناوری ها و تحولات نوین، رویکردی قدیمی است.

روحانی ادامه داد: شناخت درست و فرهنگ سازی، تنها راه مدیریت و پیشگیری از مشکلات فناوری است.

وی همچنین به نقش فناوری در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: این فناوری ارتباط بود که توانست پیام انقلاب را خیلی راحت‌تر و سریع‌تر به مردم برساند.

باید از ابزارهای رسانه ای درست استفاده کنیم

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که یک عده از فضای مجازی گاهی افراطی و تفریطی استفاده می کنند، گفت: یک عده نیز فکر می کنند در این فضا باید هر کاری، هر شایعه و دروغی و تهمتی را برای منافع شخصی، گروهی و حزبی خود انجام بدهند.

روحانی به استفاده از لحن های نامناسب در فضای مجازی اشاره و خاطرنشان کرد: در برخی مقالات خوانده ام که « لحن ما ایرانی ها نسبت به یکدیگر در فضای مجازی نامناسب تر از کشورهای پیشرفته است»، اگر این مطلب صحیح باشد خیلی معنای بدی دارد، چرا باید ما با لحن بد با یکدیگر سخن بگوییم.

وی با تاکید بر مراعات تعهدات اخلاقی و اسلامی و انسانی در فضای ارتباطی یادآور شد: باید از ابزارها درست استفاده کنیم؛ این ابزار برای کسانی که تازه به این ابزار دست می یابند می تواند خطرناک باشد تا زمانی که به آنها عادت کنند.

رییس جمهوری ادامه داد: وقتی استفاده از این ابزار مانند تلویزیون برای افراد عادی شود، فقط برنامه های لازم و مورد علاقه را انتخاب و استفاده می کند.

در جهان شبکه ای، درخت ممنوعه نسازیم

روحانی همچنین با بیان این که افراط و تفریط برای استفاده ابزاری از فضای مجازی، آن را به تهدید تبدیل می کند، گفت: چرا تلفن همراه را از همان روز اول که دست افراد می دهند درخت ممنوعه و محدودیت و ممنوعیت ایجاد می کنند، جوان کنجکاو می شود که چه چیزی در این برنامه وجود دارد که نباید ببینیم؛ در جهان شبکه ای، درخت ممنوعه نسازیم، بلکه باید فرهنگ سازی کنیم.

وی تصریح کرد: در بعضی اقدامات ناموفق بودیم چرا که فکر می کردیم این ابزارهای ارتباطی تحت فرمان ما است که دستور بدهیم فیلتر شود، پس از فیلتر شدن با فیلتر شکن چه کار باید بکنیم؟ نتیجه این اقدامات چه شد؟ همه ضرر می کنیم، اول هم جوانان و نوجوانان بیش از همه از اثرات منفی فیلترینگ آسیب می بینند.

رییس جمهوری اظهارداشت: با یک تدبیر نادرست و اشتباه چهارچوب ها شکست و فکر کردیم اگر یک نفر روی یک کاغذی بنویسد، تحت هر عنوانی یا قوه ای دستور فیلترینگ را ابلاغ کند و مخابرات و دستگاه ها از ترس خود آن را اجرا کنند، همه چیز درست می شود؛ برای ما روشن شده است که راه حل، این نیست.

روحانی تصریح کرد: نه افراط گری در این فضا که بر ضد آبروی مردم استفاده می کنند و حرف های غیر واقعی می زنند و نه مسدود کردن آن، راه حل برای مدیریت فضای مجازی نیست.

وی تاکید کرد: نه مسدود کردن و نه رها کردن این فضا ما را به مقصد نمی رساند؛ باید سواد رسانه ای جامعه، نوجوانان و جوانان خود را باید افزایش دهیم.

رییس جمهوری افزود: در دوران ابتدایی باید به دانش آموزان آموزش دهیم که چگونه از ابزار رسانه و فضای مجازی استفاده شود، پدران و معلمان هم بدانند چگونه با فرزندان و دانش آموزان و با یکدیگر گفت و گو کنند.

روحانی ادامه داد: استفاده از تلفن همراه در ایران به اندازه کشورهای خارجی نیست؛ زیرا در ایران رسانه آزاد نداریم و فقط رسانه و رادیو تلویزیون دولتی داریم، همه چیز در فضای مجازی متراکم شده است.

فضای مجازی هم دچار تورم است

رییس جمهوری اضافه کرد : اگر ما ۵۰۰ رسانه داشتیم تا این اندازه در فضای مجازی تورم ایجاد نمی شد؛ تورم که در جنس و مواد غذایی نیست، فضای مجازی هم دچار تورم است ؛ همه چیز را می خواهند در این فضا بگویند چون رسانه دیگری ندارد.

وی تاکید کرد: اگر جناح ها و جریان های کشور هر کدام یک رادیو و رسانه داشتند و نیمی از حرف های خود را به صورت رسمی و با شناسنامه در رسانه های خود می زدند؛ معلوم بود چه کسی چه چیر می گوید و طرفدار کدام جریان و حزب است.

وی بیان کرد: برخی اوقات معلوم نیست حرف هایی که در فضای مجازی عنوان می شود را چه کسی و از کجا می گوید؛ این مسایل باید اصلاح بشود.

رییس جمهوری به برخی از قوانین و مقررات در حوزه ارتباطات و رسانه اشاره کرد و افزود: انحصار در هیچ پدیده ای، چه در رسانه و چه در فناوری، مفید نخواهد بود و جواب نمی دهد.

روحانی تصریح کرد: اگر در تلفن همراه و مخابرات و اپراتورهای انحصار ایجاد شود و فقط یک اپراتور وجود داشته باشد، حتما در آن فساد، گرفتاری و کیفیت پایین خدمات ایجاد می شود؛ باید بدون انحصار اپراتورهای مختلف به میدان بیایند و البته بر روی آنها نظارت شود و به آنها تاکید شود که حریم خصوصی را نیز مراعات کنند.

بدون اجازه افراد نباید پیامک تبلیغاتی ارسال کنیم

رییس شورای عالی امنیت ملی به ارسال پیام های تبلیغاتی اشاره کرد و گفت: کجای دنیا این همه پیام های تبلیغی برای مردم ارسال می شود؟، کجای دنیا چنین موردی سراغ داریم؟ چرا وقت مردم را تلف می کنید؟ مردم روزی بیش از ۲۰ بار تلفن همراه خود را به دلیل ارسال و دریافت تبلیغ به دست می گیرند. چه حقی داریم که وقت مردم را تلف و با اعصاب مردم بازی کنیم؟ وزارت ارتباطات باید جلوی این کار را بگیرد.

روحانی تاکید کرد: هر فردی تمایلی به دریافت تبلیغ دارد باید خود اعلام کند ؛ اگر فردی تمایلی به دریافت تبلیغ ندارد، حق نداریم برای او تبلیغات ارسال کنیم.

وی افزود: تبلیغ کنندگان ابتدا شماره رُندی برای کار خود در نظر می گیرند و زمانی که با اعتراض روبه رو می شوند، این شماره رُند را با شماره معمولی تعویض می کنند و با شماره جدید پیام تبلیغی ارسال می کنند و این روند همواره ادامه می یابد؛ نباید اجازه دهیم از این موضوع سوء استفاده شود.

دولت اجازه نمی دهد وقت و عمر مردم تلف شود

رییس جمهوری همچنین گفت: اطلاع داریم که عایدی مالی حاصل از این تبلیغات زیاد و گذشتن از آن سخت است اما دولت و همچنین وزارت ارتباطات نباید اجازه دهند وقت و عمر مردم تلف شود.

روحانی خاطرنشان کرد: در اروپا برای تلفن های همراه مردم به صورت مداوم پیام ارسال نمی شود؛ ممکن است شخصی منتظر یک تماس فوری باشد و با این پیام های تبلیغاتی اعصاب او آسیب دیده و وقت او تلف شود.

وی اتلاف وقت و آزار مردم را حرام شرعی دانست و افزود:نباید به بهانه پول درآوردن مردم را اذیت کرد.

فناوری اطلاعات پایه اصلی برای اقتصاد است

رییس قوه مجریه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: استفاده درست و صحیح از ابزار رسانه و تلفن همراه مهم است.؛ در شرایط امروز جامعه ما IT و ICT بسیار مهم است و بخش بزرگی از اقتصاد ما به این فناوری وابسته و این فناوری یک پایه اصلی برای اقتصاد ما است.

روحانی تصریح کرد: فضای مجازی و قدرت سایبری توانمند ساز و متکی به زیربنا و زیرساخت برای تمام حرکت های اقتصادی، علمی، فرهنگی و تحقیقاتی است.

وی با بیان این که فضای مجازی ابزاری برای گسترش عدالت هم است، خاطرنشان کرد: امروزه با رساندن اینترنت به روستاها و شهرهای کوچک، مردم این روستاها و شهرها از همان مزایایی که مردم شهرهای بزرگ برخوردار هستند ، استفاده می کنند.

** اینترنت رسانی به روستاها به ۶۶درصد رسیده است

رییس جمهوری توضیح داد: آمار اینترنت رسانی به روستاها در دولت های یازدهم و دوازدهم به ۶۶ درصد رسیده است و باید در این مسیر پیش برویم و مانند برق رسانی به نقطه ای برسیم که در حال حاضر هیچ روستایی که ۱۰ خانوار دارد ، بدون برق نیست.

روحانی بیان کرد: تقریبا به نقطه ای رسیده ایم که روستاهای دارای ۲۰ خانوار، سیستم گاز رسانی دارند که این ارقام بزرگی است.

وی به ساخت چندین هزار کیلومتر لوله گاز در کشور اشاره کرد و ادامه داد: شاید گازرسانی در هیچ کجای دنیا به ایران نرسد و این کشور در این زمینه جز کشورهای اول جهان است.

رییس جمهوری گفت: در گزارش وزیر نفت آمده بود طول لوله های اصلی شبکه گاز و لوله هایی که به خانه های ایرانیان رفته است به اندازه ۱۰ دور به دور کره زمین است که این کار بزرگ و عظیمی است.

روحانی بیان کرد: اکنون روستاها در رفاه هستند، کمتر بیمار می شوند چون با گاز سوخت سالم تری در اختیار دارند؛ همانطور که به روستاها خدمات بهداشتی و آموزشی می رسانیم از لحاظ استفاده از فضای مجازی هم باید مردم بتوانند از این فضا به خوبی استفاده کنند.

رییس جمهوری تصریح کرد: اکنون از فضای مجازی و بستر اینترنت در بسیاری از روستاها هم برای رفاه و ارتباطات و هم برای اشتغال روستاییان استفاده می شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches