true
موضع گيري وزير جهاد كشاورزي؛
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: اگر اثبات شود هر واحد تولیدی به شکل غیرمجاز از روغن پالم در شیر پرچرب استفاده کرده، طبق قانون و توسط مراجع ذیربط پیگیری و با آنها برخورد میشود.
محمود حجتی در جمع خبرنگاران با بیان این که برنامههای مشترک وزارت جهاد کشاورزی با وزارت بهداشت مبنی بر کاهش مصرف روغن پالم است، اظهار کرد: خوشبختانه با برنامهریزیهای صورت گرفته مصرف این روغن در سال گذشته بیش از 20 درصد کاهش یافت که امیدواریم در آینده نیز این رقم بیش از این پایین بیاید.
وی افزود: به دلیل قیمت پایین روغن پالم نسبت به دیگر روغنها در کشور، مصرف این روغن بالاست که با توجه به شرایط نامطمئن سلامتی آن باید میزان مصرف آن کاهش پیدا کند.
حجتی دربارهی بحث اخیر پیرامون استفاده از روغن پالم در شیرهای پرچرب نیز اظهار کرد: بنده به شکل مستقیم خبر سخنرانی وزیر بهداشت را نشنیدهام اما اگر این خبر صحت داشته باشد، هر واحد تولیدی با توجه به نهادهای نظارتی بالادستی خود مانند پروانه بهداشت و سازمان استاندارد باید پاسخگو باشد و در صورت مصرف غیرقانونی از این روغن، با آنها برخورد میشود.
وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: با توجه به مصرف پایین سرانه شیر در ایران باید طوری برنامهریزی کنیم که این مصرف افزایش یابد و به استانداردهای جهانی نزدیک شود.
وی افزود: استفاده از روغنهای این چنینی در شیرهای پرچرب قطعا مورد تایید نیست و برنامههای ما طوری خواهد بود که با همکاری وزارت بهداشت مصرف این محصول بسیار مهم افزایش پیدا کند.
سازمان استاندارد سکوتش را شکست
مدیرکل استاندارد استان تهران با اشاره به ممنوع بودن استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) در تولید محصولات لبنی گفت: سال قبل یک مورد تخلف در این زمینه کشف و برخورد شد و قرار است اواخر هفته آینده نیز نتایج تازهترین نمونهگیری انجام شده از محصولات لبنی اعلام شود.
مسلم بیات در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اداره استاندارد تهران در چندین مورد از سال قبل تا امسال استفاده از چربی نباتی را در تولید محصولات لبنی ممنوع اعلام کرد، افزود: در تاریخ 24 دی ماه سال گذشته یک مورد استفاده از چربی نباتی در تولید ماست 3 و 5 درصد کشف شد که این مورد را به دادگاه معرفی و مدیرکل کنترل کیفی آن را نیز عزل کردیم.
او با بیان اینکه اداره استاندارد تهران در تاریخ 19 فروردین امسال نیز طی اطلاعیهای بار دیگر بر غیرقانونی بودن استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی تاکید کرد، افزود: طبق قانون استاندارد استفاده از روغن پالم در تولید اغلب محصولات لبنی مانند شیر پاستوریزه، کره پاستوریزه، خامه پاستوریزه استریل، شیر طعمدار، شیر استریل، شیرخشک، پنیر رسیده در آب نمک، پنیر تازه، دوغ، کشک ، کشک و ماست پروبیوتیک و محصولاتی از این دست ممنوع است.
مدیرکل استاندارد استان تهران افزود: استفاده از روغن پالم در تولید لبنیات نوعی تقلب هم محسوب میشود، چرا که قیمت چربی نباتی از قیمت چربی حیوانی بسیار پایینتر و تقریبا یک شش تا هفتم آن است. ضمن اینکه لبنیات باید چربی ناشی از خود شیر را داشته باشند.
بیات عنوان کرد: استفاده از چربی نباتی تنها در تولید تعداد محدودی از محصولات لبنی مانند پنیر فراوری شده، بستنیهای مخلوط، پنیر پیتزای فراوری شده آنهم با ذکر عنوان “تولید شده با چربی نباتی” مجاز است.
وی تاکید کرد: طبق بخشنامه 53205 سازمان استاندارد مورخ 13 مهر 1390 استفاده از چربی گیاهی در تولید اغلب محصولات لبنی ممنوع اعلام شده است.
به گزارش ایسنا وزیر بهداشت چند روز پیش با انتقاد شدید از استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی اعلام کرد که گزارشی را در این زمینه به رئیس جمهوری ارائه داده است. این در حالی است که انجمن صنایع لبنی نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که بهتر است وزیر بهداشت به جای دادن گزارش به رئیس جمهوری با متخلفان در صنعت لبنیات برخورد کند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=9714
false
true