true
اقتصاد تهران: مدیرعامل بانک توسعه صادرات از ارائه تسهیلات بیشتر در راستای کمک به رشد و توسعه صادرات غیر نفتی خبر داد.
علی صالح آبادی، در نشسی که در وزارت اقتصاد برگزار شد ضمن ارائه گزارشی از عملکرد بانک توسعه صادرات، گفت: این بانک به طور کلی با هدف کمک به توسعه صادرات غیر نفتی به وجود آمده است و هم اکنون با توجه به وضعیت کشور و نیزسیاست های ابلاغی، اولویت بانک بیش تر از گذشته به سمت کمک به توسعه صادرات غیر نفتی است.
وی با بیان آن که اولویت نخست بانک ارائه تسهیلات به بنگاه هایی است که صادرات محور هستند، خاطرنشان ساخت: ارائه تسهیلات بهرای توسعه بنگاه های موجود و نیز طرح هایی که از توجیه اقتصادی برخوردارند از سایر اولویت های بانک محسوب می شود.
صالح آبادی با اشاره به آن که بانک توسعه صادرات با نرخ سود کمتر نسبت به دیگر بانک ها در خدمت فعالان اقتصادی از جمله صادرکنندگان و وارد کنندگان است، تصریح کرد: همکاری با صندوق توسعه ملی و جذب منابع برای توسعه ظرفیت های صادراتی به ویژه صادرات خدمات و کالا را از دیگر برنامه های در دست اقدام این بانک است ضمن آن که طی هفته های اخیر جلسات متعددی با صندوق توسعه ملی برگزار شد و با هماهنگی های انجام شده به زودی موافقتنامه همکاری با صندوق توسعه ملی به امضاء خواهد رسید.
صالح آبادی افزایش سرمایه بانک را از دیگر برنامه های در دست اقدام بانک توسعه صادرات ایران اعلام کرد و افزود: افزایش سرمایه بانک به سهولت امکان پذیر نخواهد بود اما تلاش می کنیم با افزایش سرمایه بانک امکان خدمت دهی و تامین مالی طرحهای صادرات محور را توسعه دهیم.
وی تاکید کرد: بانک توسعه صادرات بعنوان بازوی اجرایی سیاست های دولت و به دلیل نقش کلیدی خود در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، ماموریت محوری خود را در راستای اندیشه تغییر ساختار تجارت خارجی کشور از نفتی به غیر نفتی می بیند.
صالح آبادی با اشاره به سهم بانک از تامین مالی صادرات در کشور گفت: در راهبردهای تحقق چشم انداز و اهداف کلان برنامه پنجساله بانک مواردی چون تمرکز و تعهد به حمایت از رشد و توسعه صادرات غیرنفتی کشور و افزایش بهرهوری توسعهای منابع مالی مطرح گردیده است.
وی تصریح کرد: اولویت اول بانک وجود توجیه صادراتی است و بعد سودآوری مطرح می شود و این امر تفاوت عمده بانک توسعه صادرات با بانکداری تجاری است. در بانکداری توسعهای، هدف کمک به امری توسعهای است اما پیامد این فعالیت توسعهای، سودآوری نیز میتواند باشد .
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: بانکداری توسعهای، “کسب و کار” نیست بلکه از این ابزار در بخش مالی برای رشد و توسعه اقتصادی کشورها استفاده میکند.
صالح آبادی گفت: مجموع مانده تسهیلات اعطایی ارزی و ریالی بانک توسعه صادرات 93.389 میلیارد رالا است.
وی با اشاره به لزوم تدوین قوانین خاص بانک های توسعه ای گفت: درحال حاضر ضوابط حاکم بر بانک توسعه صادرات با سایر بانکهای تجاری یکسان است. مثلاً در نرخ سود در نظر گرفتهشده برای بانکها از سوی بانک مرکزی، همه بانکهای تجاری و تخصصی با یک قانون سر و کار دارند.
وی خاطرنشان کرد: بانکهای تجاری باید به دنبال فعالیتهایی باشند که سودآوری خود را تضمین کنند. در حالی که ساختار بانکهای توسعهای مثل «توسعه صادرات» یا «صنعت و معدن»، کاملاً متفاوت است. لازم است کمیته بانک های تخصصی و توسعهای به منظور پیگیری تدوین قانون خاص این بانکها تداوم یابد و مصوبات آن پیگیری شود که در حال حاضر این کار گروه ها بین بانک های تخصصی ایجاد شده است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: بانک های توسعه ای به دلیل پوشش ریسک های ارزی و بینالمللی صادرکنندگان از سویی و عدم بازگشت به موقع سرمایه آن ها به دلیل دیرکردها و عدم بازپرداخت به موقع تسهیلات از سوی دیگر با مشکل کاهش سرمایه مواجهند، ضروری است کمیته هایی به منظور پیگیری افزایش مداوم و زمان بندی شده سرمایه به منظور جلب حمایت و توجه دولت و مجلس تشکیل شوند.
صالح آبادی با اشاره به اجرایی شدن طرح خدمت میان این بانک و بانک صادرات گفت: این طرح با هدف ارائه هرچه بهتر خدمات بانکی به مشتریان هر دو بانک انجام می شود و خدماتی چون امکان واریز وجوه به حساب و پرداخت وجه چک های مشتریان در شعب طرفین در فاز اول و سایر خدمات مانند بروات، حوالجات طبق ضوابط و دستور العمل های بانکی به صورت آنلاین قابل ارائه است.
وی همچنین به سناریوهای مختلف طراحی شده برای شرایط تحریم و دوران پس از آن در بانک اشاره کرد و گفت: بانک توسعه صادرات برای هر سه وضعیت فعلی تحریمها، افزایش تحریم و یا رفع تحریم برنامه ریزی کرده است. در شرایط پس از تحریم احیای روابط کارگزاری با بانک های طراز اول دنیا، ادامه مسیر با بانک هایی که در دوران تحریم با ما همکاری کردند و نگاهی نو به بازارهای هدف و بانکهای جدید راهبردهای مد نظر بانک است.
افتتاح باجه بانک توسعه صادرات در شرکت بورس کالای ایران از 21 بهمن با هدف سهولت در نقل و انتقالات وجوه خبر دیگری بود که مدیرعامل بانک توسعه صادرات آن را به خبرنگاران وعده داد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=17427
false
true