×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۲۹ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
بازگشت ثبات به بازار ارز در گروی مجازات صادرکنندگان متخلف

اقتصادتهران:  کوتاهی برخی صادرکنندگان در بازگرداندن ارز صادراتی به عنوان یک از مهم‌ترین عوامل رشد نرخ ارز در روزهای اخیر به شمار می‌رود که یک کارشناس اقتصادی در این باره می‌گوید: صادرکنندگان متخلف باید تنبیه شوند، زیرا اگر قرار باشد ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنگردانند، صادرات آنها سودی برای کشور ندارد.

به تازگی موج جدید رشد قیمت دلار و سایر ارزهای عمده در بازار آغاز شده است به طوری که قیمت دلار از حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان در اواسط آبان‌ماه، تاکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ تومان رشد کرده و به سوی کانال ۱۳ هزار تومان نشانه رفته است.

درباره چرایی رشد قیمت اخیر ارز دلایل مختلفی بیان می‌شود که از جمله آنها تخلف برخی صادرکنندگان در بازگرداندن ارز صادراتی است.

در واقع این دسته از صادرکنندگان متخلف، امیدوار به گران شدن نرخ دلار در روزهای آینده هستند. آنها انتظار دارند که بهای دلار و سایر ارزها در آینده نزدیک بیشتر شود تا آنها بتوانند ارز خود را با نرخ بالاتری بفروشند.

رییس کل بانک مرکزی نیز چندی پیش در این‌ باره گفت: «آنچه که این روزها در بازار ارز می‌بینیم عمدتاً ناشی از نحوه عملکرد برخی از صادرکنندگانی است که به سبب جو روانی ناشی از افزایش نرخ بنزین  و حوادث بعد از آن و شروع تسویه حساب‌های تجار با خارجیان در پایان سال میلادی، تلاش می‌کنند با تعلل، ارزهای صادراتی خود را با نرخ‌هایی بالاتر عرضه کنند.»

«عبدالناصر همتی» همچنین تصریح کرده است: بارها تاکید کرده‌ام که بانک مرکزی به تدوام ثبات نسبی بازار ارز  اهمیت ویژه‌ای قائل است و رمز تداوم ثبات در این بازار و به تبع آن در سایر بازارها، توجه به بنیان‌های بازار در کنار حضور پرقدرت بازار ساز برای جلوگیری از سفته‌بازی و نوسان‌گیری در این بازار است و این بار نیز با اقداماتی که در جریان اقدام دارد همانند گذشته بازار را مدیریت خواهد کرد.

تاثیرکوتاه‌مدت هیجانات در افزایش نرخ ارز

«آلبرت بغزیان» کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: تنها نهادی که می‌تواند مدیریت بازار ارز را انجام داده و قیمت‌ها را کنترل کند بانک مرکزی است.

این کارشناس بازار ارز با کم اهمیت دانستن نقش سوداگران، خاطرنشان کرد: نمی‌توان تصور کرد که سوداگران بازار ارز باز باعث افزایش بیش از حد نرخ ارز در روزهای اخیر شده باشند، زیرا میزان تاثیرگذاری آنها محدود است.

بغزیان ادامه داد: شاید هیجانات برای مدتی کوتاه بتوانند قیمت‌ ارز را افزایش دهند اما ماندگار نخواهد بود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در ماه‌های اخیر توسط بانک مرکزی، گفت: تلاش‌های زیادی برای مدیریت ارز در ماه‌های اخیر انجام شد که توانست قیمت‌ها را متعادل نگه دارد.

این کارشناس بازار ارز ادامه داد: حتی تشدید تحریم‌های آمریکا و وقوع تحولات مهمی مانند خروج آمریکا از برجام و انفجار نفتکش‌ها در دریای عمان نتوانست قیمت ارز را بی‌ثبات کند.

بغزیان با اشاره به نوسان حدود یک هزار و ۵۰۰ تومانی نرخ ارز در روزهای اخیر اظهار داشت: نکته جالب توجه این است که در روزهای اخیر اتفاق خاصی در عرصه بین‌المللی رخ نداده و شرایط تحریم علیه ایران نیز تشدید نشده است که بتوان بی‌ثباتی بازار را به آن نسبت داد.

وی درباره تاثیر افزایش نرخ بنزین بر بی ثباتی بازار ارز گفت: افزایش قیمت بنزین نمی‌تواند تا این حد بر بازار ارز تاثیرگزار بوده و باعث بی‌ثباتی بازار شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches