true
اقتصادتهران: براساس آمارهای استخراج شده، به طور متوسط بازدهی نهایی سرمایه در بخشهای کشاورزی، ساختمان، صنعت، معدن و خدمات به ترتیب ۰٫۳۰۶، ۱٫۰۳۱، ۰٫۲۲۸، ۰٫۰۷۹ و ۰٫۳۶۳ بوده است. همانطور که ملاحظه میشود طی دوره مورد بررسی، بیشترین بازدهی نهایی سرمایه در بخش ساختمان بوده و کمترین آن به بخش معدن مربوط میشود.
براساس آمارهای استخراج شده، به طور متوسط بازدهی نهایی سرمایه در بخشهای کشاورزی، ساختمان، صنعت، معدن و خدمات به ترتیب ۰٫۳۰۶، ۱٫۰۳۱، ۰٫۲۲۸، ۰٫۰۷۹ و ۰٫۳۶۳ بوده است.
این امر بدین معنی است که به ازای یک ریال تغییر در موجودی سرمایه در این بخشها به ترتیب ۰٫۳۰۶، ۱٫۰۳۱، ۰٫۲۲۸، ۰٫۰۷۹ و ۰٫۳۶۳ ریال در ارزش افزوده آنها تغییر ایجاد می شود.
همانطور که ملاحظه میشود طی دوره مورد بررسی، بیشترین بازدهی نهایی سرمایه در بخش ساختمان بوده و کمترین آن به بخش معدن مربوط میشود.
باتوجه به کمبود منابع سرمایه گذاری و ضرورت تخصیص بهینه این منابع جهت تحریک رشد اقتصادی، لازم است مزیت های نسبی یک کشور در زمینه تخصیص منابع سرمایه گذاری، به درستی شناسایی شده و با هدایت منابع سرمایه گذاری به مولدترین و کارامدترین بخشها زمینه استفاده کارامد از منابع محدود در جهت تسریع رشد اقتصادی فراهم شود.
بسیاری از اقتصاددانان معتقدند افزایش سرمایه گذاری هر چند شرط کافی نیست، اما شرط لازم برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی است.
رشد ۶٫۳ واحد درصدی سرمایهگذاری
با توجه به آمار بانک مرکزی، میزان سرمایهگذاری در بخش مسکن از ۳۸ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۴۴٫۳ درصد در حال حاضر رسیده است و این رقم بسیار قابل توجه است اما مسیر صعب استاندارد سازی و افزایش کیفیت ساختمان ها مسئله ای است که باید به آن توجه شود.
ورود مردم به صنعت ساختمان برای سودآوری است، بنابراین این روش آسانترین راه سرمایه گذاری مردم حتی با سرمایه خرد است.
مسکن ۵۰ درصد سرمایه را به خود اختصاص داد
به گفته مسئولان، هم اکنون ۵۰ درصد از سرمایه کشور را بخش مسکن به خودش اختصاص داده است بر این اساس هم تاکید می کنند ناگزیریم به سمت پیاده سازی اصول و مبانی صنعتی سازی برویم وبا تولید صنعتی نه تنها شاخص های پایه یعنی منابع زمان و کیفیت ، مدیریت می شود بلکه شاخص های اساسی نظیر ایمنی ، پایداری و مصرف بهینه انرژی نیز تحقق می یابد.
سهم هر استان از رشد اقتصادی چقدر است؟
بیش از نیمی از استانهای کشور سهمشان در تولید ناخالص داخلی کشور حتی به یک درصد هم نمیرسد. در همین حال، تهران با سهم ۱۳٫۹۷ درصدی بزرگترین تولیدکننده کشور و با فاصله بسیار زیاد از سایرین شناخته شده است.
بیش از نیمی از استانهای کشور سهمشان در تولید ناخالص داخلی کشور حتی به یک درصد هم نمیرسد. در همین حال، تهران با سهم ۱۳٫۹۷ درصدی بزرگترین تولیدکننده کشور و با فاصله بسیار زیاد از سایرین شناخته شده است.
بررسی سهم هر استان از میزان تولید ناخالص داخلی در کشور نشان میدهد تهران با سهم ۱۳٫۹۷ درصدی بزرگترین تولیدکننده کشور و با فاصله بسیار زیاد از سایرین شناخته شده است.
پس از تهران استان اصفهان با ۳٫۵۷ درصد رتبه دوم را از آن خود کرده است. خراسان رضوی نیز با کسب سهم ۳٫۳۰ درصد با اختلافی اندک از اصفهان در جایگاه سوم قرار دارد. این درحالی است که در استان خراسان شمالی و جنوبی سهمی کمتر از یک درصد از تولید ناخالص داخلی دارد.
۱۶ استان زیر یک درصد
بیش از نیمی از استان های کشور سهمشان در تولید ناخالص داخلی کشور حتی به یک درصد هم نمیرسد.
در بین این استانها، به گزارش تابناک استان کهگیلویه و بویر احمد با ۰٫۲۶ درصد کمترین سهم را دارد و پس از آن ایلام، خراسان جنوبی و خراسان شمالی با ۰٫۲۷، ۰٫۲۹ و ۰٫۳۵ رتبه های بعد را از بین کمترین ها از آن خود کردهاند. استان تازه شکل گرفته البرز نیز به واسطه نزدیک بودن به تهران سهم ۱٫۵۷ درصدی از تولید ناخالص داخلی داشته است.
سه استان دو درصدی
استان خوزستان، مازندران و فارس به ترتیب با سهمی برابر با ۲٫۹۲، ۲٫۰۲ و ۲٫۴۹ درصد سه استانی هستند که سهم دو درصد را برای خود به ثبت رسانده اند.
آذربایجان شرقی و غربی نیز هر یک عدد ۱٫۹۱ و ۱٫۲۵ درصد را برای خود سهمگیری کرده اند. بوشهر نیز ۱٫۶۹ درصد سهم در تولید ناخالص داخلی داشته و کرمان، کرمانشاه، گیلان، مرکزی و یزد هم به ترتیب ۱٫۶۲، ۱٫۰۲، ۱٫۲۷، ۱٫۰۲ و ۱٫۰۸ درصد سهم از تولید ناخالص داخلی نصیبشان شد.
سهم ۵۰ درصدی تشکلهای کشور
براساس ماده (۱) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، آن دسته از تشکلهای اقتصادی که در چندین استان کشور شعبه و عضو داشته باشند تشکل اقتصادی سراسری نامیده می شوند. بر این اساس سهم تشکلهای اقتصادی از تولید ناخالص داخلی ۵۰ درصد محاسبه شده است.
وزن تشکلهای کشوری براساس نظر هیات علمی این مطالعه برابر با مجموع وزن همه استانها در نظر گرفته شده است. از آنجا که مجموع وزن همه استانها و تشکلهای کشوری باید برابر ۱۰۰ درصد باشد، وزن تشکلهای کشوری ۵۰ درصد به دست می آید.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=18311
false
true