true
اقتصادتهران: رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به مذاکره رئیسان جمهوری اسلامی ایران و روسیه گفت: ما به این سو حرکت میکنیم که سوئیف را دور زده و مبادلات از طریق پیام رسانهای مالی و پولهای ملی دو کشور انجام شود.
عبدالناصر همتی روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به مذاکرات رئیس جمهوری اسلامی ایران با مقامات روسیه و ترکیه، افزود: در مذاکرات رئیس جمهوری اسلامی ایران با مقامات روسیه و ترکیه، بحث اصلی این بود که دو کشور تلاش دارند تا از مبادله از طریق سوئیفت و دلار اجتناب کنند.
وی خاطر نشان کرد: اکنون بخش قابل توجهی از مبادلات با روسیه و ترکیه از طریق پول ملی است. مبادلات با عراق نیز از طریق پول ملی انجام میشود.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: این روندی که تحقق یافته را میتوانیم توسعه دهیم.
وی گفت: با توجه به اینکه ایران به تازگی عضو اتحادیه اوراسیا شده، در مذاکرات با رئیس جمهوری روسیه پیشنهاد دادیم که امور تجاری و بانکی با ۶ کشور عضو اتحادیه اوراسیا را از طریق این سامانه مبادلات بانکی انجام دهیم که مورد تایید رئیس جمهوری روسیه قرار گرفت.
همتی اضافه کرد: شرایط جدیدی در همکاریهای بانکی کشورهای منطقه در حال رخ دادن است که در صدد تقویت آن هستیم و به تدریج مبالات پول ملی از طریق پیامرسانهای داخلی انجام شده و سوئیفت در آن نقشی نخواهد داشت.
وی گفت: اقدام دولت آمریکا در وضع تحریم و محدودیتها موجب شده که دلار به تدریج از صحنه مبادلات مالی حدف شود.
رئیس کل بانک مرکزی درباره محدود شدن سقف سهامداری در بانکها به ۳۳ درصد گفت: بر اساس قانون، هیچ شخص حقیقی و حقوقی و وابستگان آنها نمیتوانند در یک بانک بیشتر از ۳۳ درصد سهم داشته باشند.
همتی با بیان اینکه این محدودیت قبلا ۱۰ درصد بود، افزود: پشنهاد شده است که با تایید بانک مرکزی تا ۲۰ درصد و دوباره با تایید بانک مرکزی با شرایطی بتوانند ۳۳ درصد سهم بانک را در اختیار داشته باشند.
وی با بیان اینکه طبق این دستورالعمل به مدت ۶ ماه فرصت داده شده است که سهم مازاد خود را به فروش برسانند، اضافه کرد: در صورتی که اشخاص حقیقی و حقوقی پس از گذشت ۶ ماه، بیش از رقم تعیین شده سهام داشته باشند، ۱۰۰ سود سهام مازاد به عنوان مالیات اخذ خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: همچنین به ازای مازاد این سهام، به وزارت امور اقتصادی و دارایی نیابت داده می شود در مورد هیات مدیره در مجامع تصمیمگیری کند.
همتی تصریح کرد: بنابراین عملا کسانی که بیش از ۳۳ درصد سهم داشته باشند نه قدرتی در انتخاب هیات مدیره خواهند داشت و نه میتوانند سود سهام را کسب کنند.
وی درباره شمار اشخاص حقیقی و حقوقی دارنده سهم بیش از ۳۳ درصد، گفت: ۶ ماه مهلت تعیین شده است تا این موضوع ارزیابی شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=165691
false
true