×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۲, ۱۴۰۳, ۱۱:۱۷ ق٫ظ
true
true
ایرانگردی در قلب پایتخت؛ نمایشگاه توانمندی های روستاییان با ظرفیت بین المللی

اقتصادتهران: نمایشگاه توانمندی های روستایی و عشایری که این روزها در تهران برپاست، فرصتی برای شهروندان فراهم کرده تا با ایرانگردی در قلب پایتخت، توانایی ها و ظرفیت های سرزمین خود را از نزدیک مشاهده کنند.

به گزارش ایرنا، غرفه های روستاییان و عشایر که با سبک و سیاق فرهنگ بومی هر منطقه تزیین شده به همراه ترانه های محلی، بازدید کنندگان از نمایشگاه را به وجد می آورد.

فرش، سفال، حصیر، گلیم و جاجیم، تراش سنگ های قیمتی، تابلو فرش های نفیس، محصولات کشاورزی، شیشه های عسل، نان و شیرینی های محلی و پخت نان در تنورها توسط زنانی با پوشش لباس های محلی رنگارنگ، جلوه ای خاص به نمایشگاه داده و بازدیدکنندگان را جذب حضور خود می کند.

به واقع می توان گفت، هنر روستاییان و عشایر کشور در چهار روز نمایشگاه که تا ۱۸دیماه برپاست، به زیباترین شکل و با جلوه آفرینی رنگ و موسیقی به نمایش درآمده است.

متاسفانه در سه دهه گذشته جمعیت روستایی کشور به سوی شهرها روانه شده و بیشتر آنها مقیم حاشیه کلانشهرها شده اند؛ حرفه های گوناگون در این نمایشگاه در کنار تنوع محصولات کشاورزی که در ایران تولید می شود، این پرسش را در ذهن متبادر می کند که آیا نمی توانستیم از این توانمندی انسان و زمین به گونه ای دیگر بهره مند شویم که امروز شاهد خالی شدن روستاها از سکنه نباشیم؟

از سوی دیگر در دهه های اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی در کشور، شاهد کم شدن نزولات جوی هستیم اما تردیدی نیست با مدیریت و استفاده بهینه آب می توانستیم تولید محصولات کشاورزی را ادامه دهیم و با ایجاد صنایع تبدیلی، صنعت را به روستا ببریم.

در کنار تمام اینها، این امکان وجود داشت که با توسعه صنعت گردشگری، روستاها به مکانی برای حضور گردشگران تبدیل شده و با تولید محصولات روستایی زمینه رشد صنایع دستی فراهم شود که البته این موارد در کنار مدیریتی مدبرانه و دلسوزانه دست یافتنی است.

بازدید از غرفه ها و همچنین گفت و گو با هنرمندان و تلاشگرانی که این روزها مهمان شهروندان تهرانی هستند، می تواند تنها معرف گوشه ای از توانمندی های نهفته در جامعه روستایی و عشایری کشور باشد.

فاطمه کریمی موسس آموزشگاه ثمینه پوش که طراح و دوزنده پوشاک به سبک کهن است در گفت و گو با ایرنا می گوید که ایده گرفتن از پوشاک اقوام با تکنیک های جدید را سرلوحه فعالیت خود قرار داده است.

وی توضیح داد: این هنر علاقه مندان بسیاری دارد و همواره سفارش های متعددی در خصوص طراحی و تولید این سبک از پوشاک دریافت می شود.

«مازیار ملکی» مدرس طراحی نشانه های ایرانی که کریمی را در انجام این هنر یاری می کند، نیز توضیح می دهد که در این کار، تولید پوشاک بیشتر به سبک ایرانی بوده و تار و پودی که در بافت پارچه ها استفاده می شود، همه تولید داخل است.

وی تعداد کسانی که در این رشته مشغول به کار شده اند را هشت نفر عنوان کرد و گفت: از طریق کارگاه های آموزشی در تهران و شهرستان های مختلف و نقاط دور دست توانسته ایم این هنر را حفظ کنیم.

ملکی معتقد است، کارهای انجام شده در این آموزشگاه، نماد ایرانی بوده و برگرفته از دل و خاک و بوم این کشور است.

«حسین بخشی» مدیر عامل آموزشگاه های آزاد سیم و گوهر که در این نمایشگاه حضور دارد نیز درباره فعالیت خود به خبرنگار ایرنا، گفت: پس از تفاهم نامه ای که با سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور امضا کردیم، رشته جواهرسازی مهره ای را در پنج استان تهران، البرز، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و شهرستان گچساران پیگیری می کنیم.

وی با اشاره به شیوه تامین مالی این شغل گفت: تامین مالی از طریق صندوق کارآفرینی امید انجام می شود و از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه ای آموزش هنرجویان را پیگیری می کنیم.

به گفته این فعال در صنعت جواهرسازی، اتحادیه طلا و جواهر برای تسهیل عرضه کالاهای تولیدی به بازار به آنها کمک می کند.

وی هدف از اجرای این طرح را تولید طلا و جواهر در بخش خانگی عنوان کرد و گفت: از یکهزار نفری که آموزش دیده اند، تا به امروز ۳۰۰ نفر به مرحله تولید رسیده اند و جذب بازار کار شده اند. افرادی که توانمند شوند به تدریج از ما جدا می شوند اما همواره در کنار آنها هستیم و در صورت نیاز به آنها کمک خواهیم کرد.

بخشی از وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی درخواست کرد که موضوع بیمه افرادی که در این طرح فعالیت می کنند را فراهم کند و بیان داشت: طبق تفاهمنامه ای که با سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور امضا کرده ایم باید هنرجویان از بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند که تاکنون این مهم تحقق نیافته است.

وی سهم پرداخت بیمه مشاغل خانگی از سوی هنرجویان را ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: قرار بود بقیه سهم حق بیمه بر عهده دولت باشد.

بخشی همچنین بیان داشت: مشکل دیگر فعالان این صنف، گرفتن مالیات بر ارزش افزوده از کل محصول است که رغبت مردم را برای خرید طلا کاهش می دهد، در حالی که مالیات بر ارزش افزوده باید فقط بر اجرت گرفته شود تا بازار از رکود کنونی خارج شود.

«محسن احمدی» کارشناس ارشد کارآفرینی با گرایش کسب و کارهای جدید که موسس دوره های علوم و فنون تهران برای آموزش دوره های مالی و بازرگانی است نیز در گفت و گو با ایرنا، خود را مجری برگزاری نخستین استارت آپ در سازمان آموزش فنی و حرفه ای معرفی کرد.

به گفته وی، مهمترین حلقه مفقوده در توسعه کسب و کار استفاده نکردن از «شتاب دهنده ها» و «استارت آپ ها» است.

استارت آپ ها در حقیقت شرکت های نوپایی هستند که راه حل های نوینی را برای حل یک مساله ارائه می کنند؛ این شرکت ها باید ریسک بالایی برای موفقیت متحمل شوند.

به عقیده احمدی، بسیاری از کسانی که مهارت هم کسب کرده اند هنوز نتوانسته اند ارتباطی با صنعت بگیرند که می توان این کار را از طریق استارت آپ ها ایجاد کرد.

این فعال کارآفرین با اشاره به نمونه ای از استارت آپ ها در حوزه اشتغال گفت: به طور مثال استارت آپ دهیاب می تواند روستاهای گردشگری را برای گردشگران بیابد.

به گفته وی، برای شروع یک فعالیت اقتصادی در وهله نخست باید نیاز مشتری را بشناسیم و بعد برای تمام کشور گسترش دهیم. به طور مثال در همه کشور روستاهای بکر داریم که می توان به گردشگران معرفی کرد.

وی با ذکر مثالی دیگر گفت: اکنون استارت آپ در حوزه های مختلف می تواند فعالیت کند به طور مثال استارت آپ «ایزی پز» می تواند دستور غذا به همراه مواد اولیه را به درب منازل بیاورد که این استارت آپ ۱۵ تا ۲۰ هزار عضو دارد.

احمدی اظهار داشت: در حوزه فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات و ارتباطات می توان مشاغل زیادی در کشور ایجاد کرد زیرا اساس استارت آپ ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

«علی عابدی» فعال حوزه مهارت در رشته پیرایش مردان در گفت و گو با ایرنا، افزود: یکی از طرح هایی که در دست داریم، آموزش مهارت جو در پیرایش مردانه در روستاهای کشور است. بر اساس جمعیت روستا می توان در هر روستایی یک تا دو نفر را در زمینه پیرایش مردانه آموزش داد.

وی توضیح داد: رشته آرایشگری و پیرایشگری از مهارت های هنری است که با فکر و روح انسان ها مرتبط بوده و نقش مهمی در سلامت و آرامش انسان ها دارد.

عابدی مدت آموزش برای روستاییان را دو ماه عنوان کرد و گفت: پس از پایان دوره به مهارت جویان گواهینامه فنی و حرفه ای داده می شود.

«الهه محمد زاده» مدیر آموزشگاه فناورانه زر ریز که در این نمایشگاه حضور دارد، در گفت و گو با ایرنا گفت: در این آموزشگاه، آموزش گوهر تراشی، خطاطی، جواهرسازی، حکاکی روی سنگ را پیگیری می کنیم.

وی ادامه داد: در برخی از رشته ها اشتغال تضمینی داریم؛ در برخی از رشته ها هنرجویان می توانند در کارگاه یا منزل کار کنند که در این شیوه دستگاه های تراش و مواد اولیه به شکل امانت به آنها سپرده می شود و بر اساس کارهای تولیدی دستمزد دریافت می کنند.

این مربی آموزشگاه گفت: کار خود را با یکهزار نفر از خانواده های شهدا آغاز کردیم و اکنون ۱۰۰ نفر در کارگاه تراش و برخی هم به عنوان مربی کار می کنند.

محمد زاده تعداد شاغلان در رشته یاد شده که در خانه کار می کنند را حدود ۱۶۰ نفر عنوان کرد و گفت: اگر به شکل متوسط روزانه پنج ساعت کار کنند، درآمد هر نفر حدود ۱۰میلیون ریال است.

وی افزود: تولیدات سنگ های قیمتی هم در بازار داخلی و هم در کشورهای خارجی طرفدار دارد و تولیدات خود را به کشورهای استرالیا، کانادا، امارات و آمریکا صادر می کنیم.

«رزا همراز» مربی آموزشگاه هنر ابریشمی است که در شهرهای تهران و اصفهان کارگاه آموزشی دارد و به خبرنگار ایرنا می گوید که کارهای ابریشمی در ایران طرفدار زیادی دارد به نحوی که اکنون حدود ۱۵۰ نفر در حال آموزش در این رشته هستند.

وی اضافه کرد: بیش از ۸۰ درصد کسانی که آموزش در رشته هنر ابریشمی مهارت کسب می کنند، می توانند در این رشته شاغل شوند.

وی همچین اظهار داشت: دستگاه هایی که در این رشته مورد استفاده قرار می گیرد، از ترکیه وارد می شود.

«عبدالرضا ابراهیم» از دیگر هنرمندانی بود که در این نمایشگاه حضور داشت؛ وی تولید کننده فرش حجمی بود که به شکل گلدان بافته می شود.

وی گفت که این شیوه بافت فرش را از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه ای ترویج داده است و تاکنون بیش از ۱۸۰ نفر در این رشته آموزش دیده اند. هنرجویان پس از کسب آموزش می توانند به تنهایی شاغل شوند و به طور متوسط حدود ۶۰ میلیون ریال به طور ماهانه درآمد داشته باشند.

وی توضیح داد که زنان بیش از مردان به یادگیری این هنر علاقه دارند.

«بهمن پارساییان» کارشناس اجرایی دفتر آموزش سازمان فنی و حرفه ای استان تهران با یادآوری اینکه این نمایشگاه با همکاری نهاد ریاست جمهوری برپا شده است، توضیح داد: در دومین دوره این نمایشگاه با رویکرد تبیین نقش روستاییان و عشایر در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، ۳۷ کارگاه آموزشی برپا می شود.

پارساییان، تبیین جایگاه و توانمندهای سازمان فنی و حرفه ای، در آموزش به روستاییان، عشایر و ساکنان مناطق محروم و مرزی کشور را هدف اصلی برپایی این نمایشگاه بیان کرد و گفت: در حاشیه این نمایشگاه کلاس های آموزشی برگزار می شود و علاقه مندان می توانند با شرکت در آنها گواهینامه دریافت کنند.

شرکت در این کلاسها رایگان بوده و همه می توانند با ثبت نام از طریق تارنمای سازمان فنی و حرفه ای در این کلاس ها که در چهار روز و در سه نوبت برگزار می شود، شرکت کنند.

نمایشگاه توانمندی های روستا و عشایر آنچنان برای بازدیدکنندگان جذاب است که اصغر نوراله زاده مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید در بازدید از نمایشگاه به خبرنگار ایرنا، گفت: با توجه به جذابیت این نمایشگاه و استقبال مردم تلاش می کنیم که سال آتی این نمایشگاه را به شکل بین المللی برگزار کنیم تا بتوانیم گردشگران خارجی را به دیدن از ایران کوچک در این نمایشگاه دعوت کرده باشیم.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches