×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
ایران، توانا در صادرات و تامین امنیت انرژی در جهان

اقتصادتهران: یکی از مقوله‌هایی که همواره کشورهای دنیا به آن اذعان دارند وابستگی آن‌ها به انرژی است، مادامی که انرژی‌های تجدیدناپذیر جای خود را به انرژی‌های تجدیدپذیر به طور کامل نداده‌اند، کشورهای اروپایی ناگزیر به استفاده از آن توسط کشورهای دیگر به ویژه آسیایی‌ها هستند.

سلنا مهری: به گزارش اقتصادتهران، بحث امنتی تامین انرژی در جهان از یکسو و نیز آمادگی کشورهای جهان برای افزایش امنیت انرژی در جهان از سوی دیگر، به مساله‌ای بسیار مهم تبدیل شده است.

این در حالی است که ایران همواره به عنوان یکی از تامین کنندگان نفت و گاز در جهان و به دور از مسائل سیاسی، آمادگی خود را برای ایفای نقش خود عرضه نفت و افزایش امنیت انرژی در جهان اعلام کرده است به طوری که جواد اوجی پس از پایان سی‌ و دومین نشست وزارتی ائتلاف اوپک‌پلاس با تأکید بر اینکه بازار جهانی انرژی نیازمند افزایش عرضه نفت ایران است، افزود: از نظر فنی و کارشناسی، کمیته فنی و نظارتی اوپک‌پلاس در سناریوی پایه‌ خود، مازاد عرضه به تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۲ را در سطح روزانه ۴۰۰ هزار بشکه پیش‌بینی کرده که این رقم نسبت به پیش‌بینی ماه گذشته، حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز کمتر است .

این موارد در حالی بیان می‌شود که در شرایط کنونی، در نتیجه بعضی از نگرانی‌ها از پیامدهای تنش‌های ژئوپلیتیک برای رشد اقتصادی جهان و آسیب‌های احتمالی برای تقاضای بازار جهانی نفت در وضع شکنندگی است و اثبات‌کننده این مسئله تلاطم بالای قیمت‌های نفت خام در ماه‌های اخیر است که باید به آن توجه شود.

تداوم جنگ اوکراین با توجه به پایان فصل گرما در نیمکره شمالی و ورود به فصل زمستان برای کشورهای اروپایی، نگرانی‌هایی را به وجود آورده است به گونه‌ای که افزایش قیمت گاز طبیعی در برخی از قطب‌های گازی اروپا به حدود ۷۰ دلار برای هر یک میلیون بی‌ تی‌ یو معادل قیمت نفت بیش از ۴۰۰ دلار به ازای هر بشکه نمونه‌ای از این بحران انرژی در جهان به خصوص اروپاست.

هرچند اروپایی‌ها با بعضی از تصمیم‌ها در حوزه سیاست‌های انرژی خود سعی در جبران کمبود انرژی و کاهش شدت بحران دارند، اما تأمین پایدار و مطمئن منابع انرژی، به‌طور مشخص نفت و گاز، به‌ ویژه با نزدیک شدن به فصول پاییز و زمستان، یک نیاز ضروری برای مصرف‌کنندگان اروپایی به‌شمار می‌رود.

اما این موارد در حالی است که ۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (ائتلاف اوپک‌پلاس) در سی‌ودومین نشست خود برای کاهش ۱۰۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه برای ماه اکتبر (مهرماه – آبان‌ماه) به توافق رسیدند.

اوپک‌پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید -۱۹، تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود کرد، اما پس از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرده است، این مقدار افزایش عرضه (۹.۷ میلیون بشکه در روز) روی کاغذ به پایان خط رسیده است، اما همه این مقدار وارد بازار نشده است.

به هر حال به نظر می‌رسد که اوپک‌پلاس در بالاترین سطح همکاری خود قرار دارد و تقریباً همه اعضای اوپک‌پلاس در زمینه دستاوردهای این همکاری برای ثبات بازار دیدگاه‌های یکسانی دارند، ثبات و تداوم همکاری اوپک‌پلاس می‌تواند در شرایط بحرانی کنونی کمک زیادی به مصرف‌کنندگان دنیا کند.

لازم به ذکر است اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند سی‌وسومین نشست اوپک‌پلاس ۵ اکتبر ۲۰۲۲ (۱۳ مهرماه) برگزار شود.

true
true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches