true
اقتصادتهران: نظر به بودجه ۶۰ هزار میلیارد تومانی عمرانی کشور در سال ۱۳۹۸ و تامین بخش از کسری بودجه سنواتی که هر سال از طریق عدم تامین اعتبارات و کاهش بودجه عمرانی صورت میگیرد می تواند اهمیت اولویت بندی پروژه های عمرانی را در سالی که در شرایط خاص اقتصادی و تحریمی وجود داریم را بیش از پیش آشکار سازد تا بدین طریق موجب صرفه جویی در منابع مالی و اولویت بندی بهینه بودجه عمرانی بین پروژه ها گردد.
قابل ذکر است که در خصوص نحوه اولویت بندی پروژه های عمرانی نظرات مختلف و بعضاً متقابلی ارائه گردیده است به گونه ایی که برخی کارشناسان فقط تجربه مدیریتی و برخی دیگرنگاه بخشی را مناسب دانسته اند لذا با اندکی تامل درنتایج تجربی و پژوهش های عملی و دانشگاهی که بکار گرفته شده است انتخاب الگوی اولویت بندی پروژ ههای عمرانی بر اساس ترکیبی از کلیه عوامل موثر در آمایش سرزمینی با ضریب تاثیر درخور را مناسب ترین روش بنظر می رسد.
در این ارتباط میتوان به اولویت بندی پروژه های عمرانی بر اساس برنامه ریزی آرمانی (آینده پژوهی) به عنوان یکی مناسبترین روشها در این ارتباط اشاره کرد که بر پایه ارزیابی میزان کارایی و کارآمدی پروژه های عمرانی پس از تکمیل بنا نهاد شده است. این روشمتغییر های موثر در کارآمدی را به ۹ گروه اقتصادی، فنی، اجتماعی، محیط زیستی، سیاسی، امنیتی و عمومی بهمراه شاخص های ذیربط تقسیم بندی و ارزیابی می نماید و خروجی ارزیابی، اولویت اجرای پروژه با قرار گرفتن در یک از چهار گروه اولویت بندی ویژه، زیاد، متوسط و ضعیف مشخص می گردد.
این در حالیست که بخش مهمی از چرخه صنعت کشور وابسته به پروژه های عمرانی است لذا نتایج این اولویت بندی می تواند با شناسایی پروژه های با بیشترین ظرفیت بومی و قابلیت افتتاح گام موثری در جهت رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار نماید.
گفتنی است که برای سایر پروژه های که به دلایل معین از اولویت کمتری ارزیابی گردیده اند میتوان حداکثر بهره را از ظرفیت ها اصل ۴۴ قانون اساسی یا همان توان بخش خصوصی را برد.
مهندس محمد امیری شاملو
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=159239
false
true