true
اقتصادتهران: دادستان دیوان محاسبات کل کشور اظهار داشت: بانک سپه به واسطه داشتن نیروی انسانی کارآمد، سرآمدو سلیم النفس یکی از منضبط ترین و منسجم ترین بانکهای نظام بانکی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بانک سپه، فیاض شجاعی در گردهمایی مدیران ارشد بانک سپه با بیان این مطلب افزود: فضای موجود در بازار پولی کشور حاکی از رقابت نابرابر بین بانکهای دولتی و خصوصی است لذا باید برای رفع این مشکل فشار از روی بانکهای دولتی کاسته شود.
وی گفت: برای ایجاد زمینه رقابت برابر در بازار پولی و مالی کشور باید فشار دولت بر بانکهای دولتی کاسته شود تا آنها نیز در شرایط برابر با بانکهای غیردولتی رقابت کنند.
شجاعی خاطر نشان کرد: دستگاه های نظارتی به ویژه دیوان محاسبات کشور رویکرد توسعه محور دارند و بانکها به عنوان تامین کننده مالی دستگاههای اجرایی و بخش صنعت و تولید نیز نقش و تاثیر بسزایی در تحقق توسعه متوازن و پایدار در کشور دارند به طوریکه قانون عملیات بانکی بدون ربا به عنوان قانون مادر در فعالیت های بانکها بر همین اساس تدوین و تصویب شده است بنحوی که در بندهای ۱ و ۲ ماده ۱ قانون مذکور استقرار نظام پولی و اعتباری بر مبنای حق و عدالت جهت تحقق رشد اقتصادی و همچنین تحقق اهداف سیاست ها و برنامه های اقتصادی به عنوان اهداف محوری نظام بانکی بیان شده است.
دادستان دیوان محاسبات کشور گفت: قانون گذار مناسب با زمان تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا، بانکها را به عنوان ابزار حاکمیت در تحقق توسعه دیده است ولی در حال حاضر با پیدایش بانکهای خصوصی و ضرورت ایجاد فضای مناسب و برابر برای رقابت، قانون مذکور نیازمند بازنگری است.
وی افزود: بانکهای خصوصی با هدف انتفاع و برآورده کردن خواسته های سهامداران خود و سودآوری فعالیت می کنند در حالی که بانکهای دولتی علاوه بر این اقدام، باید تکالیف تعیین شده از سوی دولتها را نیز برآورده کنند که گاهی این تکالیف فاقد توجیه اقتصادی است.
شجاعی اظهار داشت: مقررات و برنامه ریزی توسط سیاستگذاران اعم از مجلس شورای اسلامی، دولت، شورای پول و اعتبار و حتی بانک مرکزی به صورت یکسان اعمال می شود. در حالی که بانکهای خصوصی و دولتی شرایط و وظایف مختلفی دارند.
وی با اشاره به رویکرد جدید دیوان محاسبات کشور خاطر نشان کرد: دیوان محاسبات در رویکرد جدید خود در کنار نظارت، سیاست مبتنی بر تعامل با دستگاهها را دنبال می کند.
شجاعی افزود: دیوان محاسبات بر مبنای ایجاد فرهنگ خودکنترلی از طریق آموزش مدیران دستگاهها، با افزایش آگاهی آنها از بروز بسیاری از تخلفات مالی جلوگیری می کند.
دادستان دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: با اجرای سیاست جدید دیوان محاسبات به واسطه کاهش ورود پروندهها به خاطر افزایش تعامل با دستگاه ها از یک سو و تسریع در رسیدگی به پروندهها از سوی دیگر، تعداد پرونده ها از ۱۶۰۰ پرونده با معدل خواب ۱۴ ماه به ۷۰۰ پرونده با خواب زیر هفت ماه کاهش یافته است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=21077
false
true