true
اقتصادتهران: معاون اجرایی رییس جمهور به رشد مثبت صادرات غیرنفتی به عنوان یکی از عوامل رشد اقتصاد ایران اشاره کرد و کاهش ۲۵ درصدی نرخ تورم را از اقدامات مهم تاریخ اقتصادی ایران عنوان کرد.
محمد شریعتمداری امروز (یکشنبه، اول شهریور) در مراسم افتتاح بیستوچهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران در نمایشگاه بینالمللی تهران، گفت: آمار نشان میدهد در به نتیجه رساندن اهدافی که مردم در ۲۴ خردادماه سال ۱۳۹۲ در انتخابات باشکوه تعقیب میکردند موفق شدهایم. حاکمکردن خرد بر سیاستگذاری در عرصههای گوناگون در ۲۴ ماه گذشته شکل گرفت و بیثباتی از اقتصاد ایران و از سیاست خارجی و داخلی کشور رخت بربخت.
وی با اشاره به کاهش نرخ تورم گفت: تورم یک عامل بازدارنده در اقتصاد کشور است که این نرخ از ۴۰ درصد از تیرماه دو سال پیش به ۱۵٫۶ درصد کاهش یافته که این موضوع در طول تاریخ اقتصاد ایران بیسابقه است.
معاون اجرایی رییس جمهور در عین حال با اشاره به بیثباتی نرخ ارز در کشور افزود: تلاطم در بازار ارز با توجه به اینکه منشأ بسیاری از تحولات و بیثباتیها در اقتصاد ایران بود، از مباحثی بود که دولت در جهت مهار نوسان آن تلاش کرده و ثبات را به بازار ارز بازگرداند.
شریعتمداری در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته حدود سه درصد افزایش نرخ ارز را شاهد بودیم، افزود: در سایه این آرامش فضای سرمایهگذاری در کشور نسبت به گذشته بهبود یافت.
وی با اشاره به سفرهای استانی گفت: در ۲۱ سفر استانی که داشتیم شاهد بازشدن برخی واحدهای تولیدی بودیم که تعطیل شده بودند و این موضوعی قابل توجه بود.
معاون اجرایی رییس جمهور در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه در سال ۱۳۹۳ اقتصاد ایران موفق شد بعد از دو سال رکود اقتصادی وارد رونق شود، گفت: رشد مثبت اقتصادی سه درصد به جای رشد منفی در این ایام موجب افزایش سرمایهگذاری شده و اگرچه وضعیت فعلی رضایتبخش نیست ولی امیدوار کننده است. در عین حال صادرات غیرنفتی به عنوان یکی از مهمترین عوامل رشد اقتصادی ایران از روندی منفی به مثبت بازگشت.
شریعتمداری با بیان اینکه رییس جمهور در شروع سال جاری اهداف اصلی دولت را رونق پایدار، افزایش صادرات غیرنفتی و ایجاد فرصتهای جدید شغلی عنوان کرد، گفت: کمیسیونهایی برای این سه عنصر مهم در اقتصاد شکل گرفت و پیگیریهای لازم انجام شد و در سال جاری شاهد رونق تولید داخلی از طریق بهبود فضای کسبوکار هستیم. با توجه به اقدامات صورت گرفته رتبه ایران در کسبوکار از ۱۵۲ در بین کشورها به ۱۳۰ رسید و اخبار غیررسمی حاکی از آن است که این رتبه به ۱۰۰ نیز ارتقاء یافته است و این رتبه در سال ۱۳۹۶ باید به زیر ۱۰۰ کاهش یابد.
وی با بیان اینکه دولت تلاش کرده با شناسایی موانع موجود بر سر راه کسبوکار سعی در برطرف کردن آنها داشته باشد، گفت: در سال ۱۳۷۷ به پیشنهاد بنده دیواری در همین مرکز ایجاد شد که روی آن عناوینی از موانع توسعه صادرات غیرنفتی درج شد و از رییس جمهور وقت آن زمان که آقای خاتمی بودند، درخواست کردیم که به این مرکز آمده و آن دیوار را بهرهبرداری کنند و مشابه همین کار را در حال حاضر در این دولت آغاز کردیم و لیستی بلندمدت از موانع توسعه صادرات غیرنفتی تهیه شده و در جهت موانع صدور مجوز و تسهیل فضای کسبوکار اقدام میکنیم.
شریعتمداری با اشاره به کاهش تشریفات گمرکی گفت: تشریفات گمرکی از ۲۶ روز به چهار روز کاهش یافته و امروز در پنجره واحد برای تجارت فرامرزی در عرصههای گوناگون گامهای مثبتی برداشتهایم.
معاون اول رییس جمهور در عین حال تاکید کرد: یکی از بزرگترین اقدامات در این دولت برداشتن فساد است که به آن اهمیت ویژهای داده میشود.
شریعتمداری همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی فرش گفت: فرش را هنر رحمانی میشناسم و امیدوارم در این زمینه توجهات لازم صورت گرفته و مشکلات تولیدکنندگان در این عرصه برطرف شود.
به گزارش ایسنا، بیستوچهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران امروز با حضور معاون اجرایی رییس جمهور، رییس کل سازمان توسعه تجارت، رییس مرکز ملی فرش ایران، هنرمندان و فعالان حوزه فرش دستباف آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه تا هفتم شهریورماه هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۹ در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران فعالیت خواهد کرد.
همچنین در این مراسم دانشنامه آنلاین فرش دستباف توسط معاون اجرایی رییس جمهور رونمایی شد. برگزاری پنجمین جشنواره فرش برتر نیز از دیگر برنامههای جانبی این نمایشگاه محسوب میشود.
باز شدن درهای آمریکا به روی فرش دستباف ایرانی
رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه متوقف شدن ممنوعیت واردات فرش دستباف به آمریکا اتفاق خوشایندی است که شاهد آن هستیم، گفت: این اتفاق آمریکا را که از مشتریان قدیم و آشنای ما در این حوزه است به بازارهای هدف ما برگرداند.
به گزارش ایسنا، حمید کارگر، رییس مرکز ملی فرش ایران نیز در این مراسم گفت: در سال ۱۳۹۲ که در واقع سال بدی در حوزه صادرات فرش بود میزان صادرات ۳۱۴ میلیون دلار بود که این مقدار در پایان سال ۱۳۹۳ به ۳۳۰ میلیون دلار افزایش یافت که امیدواریم این رقم نیز افزایش یابد.
وی با بیان اینکه قبل از تحریم حدود ۱۶٫۵ درصد صادرات ما به آمریکا صورت میگرفت که حدود ۸۰ میلیون دلار بود، گفت: امیدواریم با اتفاق مثبت در عرصه سیاسی و با لغو تحریمها، در سال ۲۰۱۶ شاهد جهش صادراتی برای فرش دستباف ایرانی باشیم و با توجه به لغو تحریمها در خصوص واردات فرش به ایالت متحده اتفاقات خوبی را میتوان رقم زد.
رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه این نمایشگاه در فضایی بالغ بر ۳۰ هزار مترمربع برپا شده است، گفت: فرش دستباف به لحاظ فرهنگی، هنری، اقتصادی و ایجاد اشتغال با کمترین هزینه و ارزآوری در نوع خود بینظیر است.
همچنین احمد کریمی اصفهانی، رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف در این مراسم اظهار کرد: صادرات فرش دستباف در دو دهه گذشته یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود که مقام اول را در صادرات غیرنفتی داشت که در حال حاضر به دلیل سوء مدیریت و مشکلات داخلی و خارجی به ۳۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است .
وی افزود: به دلیل فراهمنبودن بسیاری از زیرساختها شرایطی برای فعالان این بخش تحمیل شده که باید مورد توجه مسوولان امر قرار گیرد و از سویی معافیتهای مالیاتی این حوزه باید تداوم یابد.
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف با بیان اینکه بازار آمریکا یکی از بازارهای بزرگ فرش دستباف ایران بوده است گفت: باز شدن این بازار به روی صادرات مستقیم فرش دستباف اتفاق خوشایندی است که فرصت مناسبی برای فعالان این حوزه محسوب میشود.
کریمی در عین حال بیان کرد: تصویب و اجرای قانون واردات در مقابل صادرات یکیدیگر از روشهای حمایتی برای این حوزه محسوب میشود و این روزها شاهدیم هیاتهای تجاری و سیاسی از کشورهای مختلف به ایران میآیند که باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده شود.
وی موضوع مشوقهای صادراتی را از دیگر نیازهای صنعت فرش دانست و تاکید کرد: این مشوقها میتوانند در عرصه رقابت بینالمللی بخشی از مشکلات را پوشش دهد و مسیر تجار را هموارتر کند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=26142
false
true