×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
اقدامات مفید ایران در مبارزه با پولشویی

اقتصادتهران: وزیر دارایی اتریش گفت: جمهوری اسلامی ایران گام های مفیدی در مبارزه با پولشویی و جلوگیری از تامین مالی تروریسم برداشته و اکنون برخی کارشناسان بانک مرکزی ایران در اتریش دوره های آموزشی لازم را می گذرانند.

به گزارش ایرنا، «هانس یورگ شلینگ» پیش از ظهر یکشنبه در دیدار با «محمدرضا نعمت زاده» وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در محل وزارتخانه افزود: اتریشی ها براین باورند که « چنانچه می خواهیم موفق شویم، مهم نیست گام نخست چقدر بلند باشد، بلکه این گام باید در مسیر صحیح برداشته شود».

به گفته این مقام اتریشی، تاکنون پیشرفت قابل ملاحظه ای در ارتباط با همکاری با ایران داشته ایم و امروز حضور تیم اقتصادی این کشور در تهران، گویای آن است که مصمم به همکاری هستیم».

به گزارش ایرنا، رییس کل بانک مرکزی، رییس هیات مدیره بانک صادرات، مدیرکل بانک ابر، مدیرکل شرکت نفتی او. ام. .ی، سخنگوی وزارت دارایی، رییس سازمان حمایت و ضمانت صادرات و بدهی های وزارت دارایی، رئیس تجارت و نقل و انتقالات بانکی وزارت دارایی و وابسته تجاری سفارت اتریش در تهران، در این نشست وزیر دارایی اتریش را همراهی می کردند.

یورگ شلینگ گفت: نقل و انتقال پولی بین دو کشور مستلزم حل مشکلات بانکی است و بیش از یک سال از آغاز همکاری های خوب بانک های مرکزی دو کشور سپری شده و یکی از نتایج این همکاری ها، افتتاح یک حساب فعال بانکی برای بانک مرکزی ایران، نزد بانک مرکزی اتریش است که می تواند نشانه ای روشن برای تعاملات دوجانبه آینده باشد.

وی افزود: «اور بانک» اتریش تاکنون با بیش از ۲۰ بانک ایرانی روابط کاری بانکی برقرار کرده و به تازگی یکی از بانک های تجاری این کشور نیز تصمیم به از سرگیری روباط با بانک های ایرانی گرفته است.

وزیر دارایی اتریش گفت : آنچه مهم است باید به تامین امنیت حقوقی برای اجرای امور تجاری پرداخت و «کنترل بانک» اتریش نیز در ابعاد وسیع نسبت به صدور ضمانت نامه هایی برای انجام معاملات با ایران اقدام کرده که گام هایی خوب برای آینده محسوب می شود.

یورگ شلینگ تاکید کرد: کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور باید هر چه سریعتر نسبت به برگزاری نشست اقدام کند، نقشه راه ترسیم شده نقشه بسیار خوبی است که باید با محتوای اجرایی خوب همراه باشد تا اجرای پروژه های دوجانبه را تضمین کند.

وی تصریح کرد: اراده سیاسی مشترک بین مسوولان دو کشور برای دستیابی به موفقیت وجود دارد و دولت اتریش نیز حمایت های لازم از شرکت‌های اتریشی برای حضور موفق تر در بازار ایران انجام می‌دهد.

 سایه ترس از تحریم های آمریکا بر سر بانک های اتریشی

همچنین «اوالد نووتنی» رییس بانک مرکزی اتریش در این دیدار افزود: فرصت ها و علایق زیادی برای توسعه همکاری ها بین ایران و اتریش وجود دارد و تامین مالی به عنوان یک ضرورت اساسی در همکاری دو طرف مطرح است.

وی یادآور شد: «ولی الله سیف» رییس کل بانک مرکزی ایران در سفر به اتریش، خاطرنشان کرد: افتتاح حساب بانک مرکزی ایران نزد بانک مرکزی اتریش، نتیجه اصلی این سفر بود و اور بانک اتریش نیز فعالیت بسیار قابل توجهی در ارتباط با بانک های ایرانی از خود نشان داده است.

نووتنی تصریح کرد: امروز بانک های اتریشی در یک وضعیت بی اطمینانی نسبت به مواضع آمریکا قرار دارند، زیرا در گذشته برخی بانک های اروپایی به دلیل ارتباط با بانک‌های ایرانی متحمل جریمه های سنگینی از سوی آمریکایی ها شدند.

وی تصریح کرد: اتریش تلاش می کند تا بتواند تضمین حقوقی مناسبی برای معاملات و تجارت بین بانک های ایرانی و اتریشی برقرار سازد.

رییس بانک مرکزی اتریش با بیان اینکه توافق های موردی بین بانک های ایرانی و اتریشی فقط یک بخش از همکاری است، تاکید کرد: به رسمیت شناخته شدن همه تلاش های ایران از طریق مجامع و سازمان های بین المللی بویژه در چارچوب FATF که بر مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم متمرکز است، روی دیگر موضوع است.

وی گفت: نمایندگان اتریش همگام با ایرانی ها در تلاشند تا ثابت کنند، ایران به چه موفقیت های خوبی در این زمینه دست یافته و تضمین می کنیم بانک های اتریشی در چارچوب حقوقی برای تامین مالی پروژه های ایران تلاش کنند.

رئیس کنترل بانک اتریش نیز در این نشست گفت: اکنون انجام معامله های محدود با همه بانک های ایرانی به استثنای دو بانک که هنوز در فهرست تحریم ها قرار دارند، میسر شده است.

وی افزود: انجام معاملات بزرگتر و تضمین بیش از ۲ سال معاملات، نیازمند ضمانت های دولتی است، اما هنوز این امکان برای وین فراهم نشده است.

این مقام بانکی اتریشی تصریح کرد: سال گذشته موفق شدیم چارچوب تضمین های مالی را تا چهار برابر افزایش دهیم و با سیاستگذاری های تضمینی انجام شده، افزایش آن امکانپذیر شده است.

وی تامین مالی پروژه های بزرگ حوزه های راه آهن، فولاد، مترو، انرژی و … ایران به محض رفع مشکلات حقوقی آنها و نیز تهیه ضمانتنامه های لازم، خاطرنشان کرد.

رییس کنترل بانک اتریش ضمن یادآوری انجام توافق با سازمان توسعه تجارت ایران در اواسط ماه می (اردیبهشت- خرداد) ۲۰۱۶، بیان داشت: ۱۴۵ میلیون یورو از معوقات ایران به اتریش طی این توافق تسویه شد.

به گزارش ایرنا، اتریش از کشورهای اروپایی است که در دوره برجام هیات‌های زیادی با حضور مقام های سیاسی و اقتصادی بلندپایه به ایران اعزام کرده و از هیات تجاری اعزامی اتاق تهران نیز میزبانی کرد.

حجم تجارت دوجانبه ایران و اتریش در پایان سال ۲۰۱۶ به ۳۷۷ میلیون یورو رسید.

براساس آمارهای گمرک ایران، مبادلات ‏تجاری دو کشور از سال١٣٩٠ تا پایان ١٣٩٣ به دلیل تحریم ها از ٨١٨ به ٣١٢ میلیون ‏دلار کاهش یافت.

براساس این آمار از سال ١٣٩٠ تا چهار ماه منتهی به تیرماه ۱۳۹۴ حجم کل تجارت خارجی میان ‏ایران و اتریش، رقمی بالغ بر ٢ میلیارد و ۲۵۸ میلیون دلار بوده که ۹۸٫۲ درصد از آن مربوط به واردات ایران از اتریش ‏است.

مهم ترین اقلام صادراتی ایران به اتریش شامل محصولات کشاورزی و مواد غذایی، غلات، میوه، سبزیجات، ‏داروهای گیاهی، فرش ‏دستباف، گلیم، قالیچه و… و مهم ترین اقلام وارداتی ایران از اتریش شامل ماشین آلات صنعتی، برقی و رایانه ای، لوازم خانگی، دستگاه های ‏گیرنده و فرستنده، ریل، وسایل و تجهیزات راه آهن، مواد شیمیایی، دارو و تجهیزات پزشکی و…. است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches