true
اقتصادتهران: وزیر نفت گفت: امیدواریم در نخستین مرحله پس از اجرای برجام و لغو تحریمها ۵٠٠ هزار بشکه به تولید نفت ایران اضافه و پس از ۶ ماه ۵٠٠ هزار بشکه دیگر نیز به این ظرفیت افزوده شود.
بیژن زنگنه صبح امروز (دوشنبه ۶ مهرماه) در جمع خبرنگاران در خصوص سرنوشت خط لوله هفتم سراسری و صادرات گاز به پاکستان گفت: از طرف ایران این آمادگی وجود دارد که در طول یک سال زیرساختهای لازم برای صادرات گاز به پاکستان فراهم شود.
وزیر نفت با اشاره به این که ایران برای حضور در بازار افغانستان آمادگی دارد، گفت: علاقه مندیم در بازار فرآورده افغانستان حضور جدی داشته باشیم و برای این منظور از طریق استان سیستان و بلوچستان می توانیم برای صادرات سوخت در احجام عمده به افغانستان اقدام کنیم.
وی درباره صادرات گاز به افغانستان گفت: برای صادرات به این کشور از مناطق تایباد و سیستان و بلوچستان آمادگی داریم و دلیل محدود بودن مصرف گاز افغانستان، بهترین روش برای ارسال گاز از طریق سی ان جی است.
زنگنه در خصوص قیمت نفت نیز گفت: در بازار نفت عرضه بیشتر از تقاضاست و همین موضوع به قیمت فشار می آورد.
وزیر نفت ادامه داد: نفت یک کالای سیاسی است و از آن به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده می کنند و به این دلیل که افزایش عرضه نیز در بازار وجود دارد، تا زمانی که پیش نیازهای سیاسی آن درست نشود به قیمتها فشار می آید.
وی درباره پروژه گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان گفت: رئیس جمهوری قول اجرای این پروژه را در فروردین ماه ٩٣ داده بود و خوشبختانه با کمک و همیاری مجلس شورای اسلامی و تصویب بند “ق” تبصره دو قانون بودجه سال ٩٣ و ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید توانستیم این پروژه را بدون استفاده از منابع دولتی آغاز کنیم.
به گفته وی، این پروژه با حضور سرمایه گذار بخش خصوصی آغاز و در حین انجام کار با صرفه جویی هایی که از مصرف فرآورده های نفتی می شود منابع مالی آن را تامین می کنیم.
زنگنه یادآور شد: اصل سرمایه گذاری این پروژه نزدیک به ١,۵ میلیارد دلار بوده که با هزینه های فرعی، این مقدار به ١.٨ میلیارد دلار افزایش می یابد.
وزیر نفت ادامه داد: با بهره برداری از این پروژه، ٣٠٠ هزار مشترک در شهرهای کنارک، چابهار، خاش، ایرانشهر، زاهدان و زابل از نعمت گاز برخوردار می شوند و علاوه بر تحقق این موضوع؛ صنایع و نیروگاههای استان را نیز تحت پوشش قرار می دهد.
وی اعلام کرد: با اجرای این پروژه برای توسعه های بعدی استان در حوزه صنعتی مشکلی نداریم.
زنگنه با بیان این که در حال حاضر قسمتی از کار این پروژه توسط پیمانکار شرکت ملی گاز ایران اجرا شده است، گفت: تعهدات پیمانکار به سرمایه گذار منتقل می شود.
بر اساس این گزارش، عملیات اجرایی گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، استاندار و نمایندگان مجلس و مسئولان این استان آغاز شد.
این پروژه با هدف گازرسانی به شهرهای زاهدان، زابل، خاش و چابهار و همچنین نیروگاههای استان با اجرای بیش از ٩٠٧ کیلومتر خط لوله اجرا می شود.
بر پایه این گزارش قرارداد اجرای این پروژه به روش بی او تی امضا شده و انجام آن دو سال به طول می انجامد. برهمین اساس برای تحقق گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان بیش از ١,٨ میلیارد دلار (۶ هزار میلیارد تومان) اعتبار، هزینه می شود.
وزیر نفت با اشاره به این که در حال حاضر عملیات گازرسانی به سه هزار و ٨٠٠ روستا در دست اجراست گفت: قرارداد گازرسانی به پنج هزار و ٢٠٠ روستای دیگر نیز به زودی امضا می شود.
اظهار کرد: وزارت نفت برای تامین سوخت صنایع جدید استان سیستان و بلوچستان متعهد است و پیش از نیاز صنایع و بخشهای صنعتی به سوخت، نیاز آنها را فراهم می کند.
وزیر نفت با بیان اینکه برای تامین سوخت صنایع سیستان و بلوچستان محدودیتی وجود ندارد گفت: هیچ مانعی برای توسعه استان از نظر تامین سوخت وجود ندارد.
وی در خصوص پروژه گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان گفت: بخش خصوصی تا پایان امسال ۵۵٠ میلیارد تومان از اعتبار این پروژه را تامین و پس از گازرسانی به نخستین نیروگاه و از محل فروش سوخت مایع بخش دیگری از هزینه ها تامین می شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=28428
false
true