×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۲۳ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true

رئیس پلیس راه کشور با بیان اینکه قیمت لاستیک کامیون و اتوبوس پس از نوسانات ارزی افزایش زیادی داشت، گفت: این امر موجب روی آوردن رانندگان به لاستیک ارزان‌تر شده است که قطعاً چنین لاستیک‌هایی کیفیت پایین‌تری دارند.

به گزارش فارس، سردار مهماندار با ابراز تأسف از وقوع حادثه تصادف آزادراه تهران ـ قم، اظهار داشت: احساس مسوولیت بین مسوولان و متولیان جاده در این باره ایجاد شده است.

وی اظهار داشت: بلافاصله پس از وقوع این حادثه، به دستور رئیس‌جمهور جلسه‌ای با حضور وزیر راه، وزیر صنعت، معدن و تجارت، نماینده وزیر بهداشت، نماینده وزیر کشور و پلیس راه تشکیل شد؛ این جلسه مصوباتی داشت و علت بروز حادثه و برنامه‌ریزی برای جلوگیری از حوادث مشابه در دستور کار قرار گرفت.

سردار مهماندار در تشریح دلایل بروز این حادثه تصادف تصریح کرد: نقص فنی خودرو، ترکیدن لاستیک و آتش‌سوزی بعد از برخورد، از مواردی بود که موجب شد این حادثه رخ دهد ضمن آنکه این آتش‌سوزی، شدت حادثه را افزایش داد.

رئیس پلیس راه کشور با تأکید بر اینکه شرکت‌های تعاونی مسافری بر وسایل نقلیه نظارت می‌کنند، گفت: مدیران فنی شرکت‌ها باید بر ایمنی ناوگان نظارت مستقیم و مستمر داشته باشند.

‌مهماندار با بیان اینکه در حادثه آزادراه تهران ـ قم پلیس در مورد لاستیک اتوبوس اظهارنظری نکرده است، تصریح کرد: با توجه به افزایش نرخ ارز، قیمت لاستیک هم افزایش یافت، لاستیک‌های اتوبوس و کامیون از نوع رادیال وارداتی است که قیمت آنها نیز در نوسانات اخیر ارزی افزایش زیادی داشت که این امر موجب شد مالکان از لاستیک ارزان‌تر استفاده کنند و طبیعی است لاستیک ارزان‌تر کیفیت کمتری دارد.

وی با بیان اینکه آزادراه تهران ـ قم پرترددترین محورهای مواصلاتی کشور است، گفت: در عین حال این مسیر از نظر روشنایی، مبلمان جاده‌ای و مراکز رفاهی مطلوب است، اما برای رسیدن به نقطه عالی نیازمند بودجه و اعتبارات بیشتری هستیم.

* سهم ارگان‌های دست‌اندرکار جاده در بروز تصادفات باید مورد توجه باشد

رئیس پلیس راه کشور با بیان اینکه حوادث رانندگی قابل پیش‌بینی هستند، تصریح کرد: جاده، خطای انسانی و وسیله نقلیه سه علت اصلی بروز حوادث رانندگی هستند که در ایران خطای انسانی، در رخ دادن تصادف تأثیر بیشتری دارد.

سردار مهماندار ضمن تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی رانندگی اظهار داشت: خطای انسانی در بروز تصادفات حتماً صفر نمی‌شود اما می‌توان آن را با رفع نواقص راه، نقاط هندسی جاده و ایمن‌سازی بیشتر وسایل نقلیه کاهش داد البته در این‌باره ۳۰ هزار نقطه پرحادثه جاده‌ای برای حذف شناسایی شده است.

رئیس پلیس راه کشور افزود: اگر جاده و وسیله نقلیه ایمن باشند خطای انسانی کاهش می‌یابد زیرا خودروی ایمن موجب حفظ جان سرنشینان می‌شود در حالی که خودروی ناایمن در تصادف مشابه با خودروی ایمن، تلفات بیشتری می‌دهد.

سردار مهماندار با اشاره به اینکه در حوزه وسایل نقلیه در حال حاضر با مشکل ایمنی پایین» خودروها مواجه هستیم، ادامه داد: هر چه سطح ایمنی راه و وسایل نقلیه افزایش یابد، ایمنی تردد بیشتر می‌شود؛ در حوزه تصادفات بزرگ نظیر همین تصادف اتوبوس در آزادراه تهران ـ قم، دو رویکرد اصلی داریم که شامل «یافتن علت بروز حادثه» و «جمع‌آوری اطلاعات برای پیشگیری از حوادث بعدی» است.

رئیس پلیس راه کشور اضافه کرد: حساسیت نسبت به بروز حوادث رانندگی باید بین ارگان‌های مسوول بالا باشد، ضمن آن که مجلس، دولت و مردم در این باره پیگیر هستند.

سردار مهماندار با اشاره به اینکه دفاع از حقوق مردم در تصادفات یکی از وظایف پلیس است، تصریح کرد: قطعاً در بروز سوانح رانندگی بیان علت «خطای انسانی» راحت‌ترین موضوع است، زیرا راننده فوت کرده و نمی‌تواند از خود دفاع کند، در حالی که باید تمامی جوانب نظیر نقاط هندسی راه، ایمنی وسیله نقلیه و خطای انسانی بررسی شود.

رئیس پلیس راه کشور با اشاره به اینکه دو سال از تدوین قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی می‌گذرد، گفت: از دو سال پیش تاکنون بیش از ۳ هزار مورد ارگان مرتبط در تصادفات، شناخته شده و به عنوان مقصر در حادثه به دادگاه معرفی شدند.

وی یادآور شد: در تصادفات پلیس موظف است علاوه بر تمرکز بر عامل خطای انسانی، سهم وسیله نقلیه، جاده و هریک از ارگان‌های دست‌اندرکار جاده در بروز حادثه را نیز بررسی کند.

رئیس پلیس راه کشور تصریح کرد: در کشورهای کمتر توسعه‌یافته، در تصادفات به حلقه آخر یعنی عامل اصلی بروز حادثه، نظیر همین لاستیک و یا گاردریل و یا خطای انسانی، توجه دارند ‌در حالی که در کشورهای توسعه‌یافته به تمام جوانب و حلقه‌هایی که منجر به بروز این حادثه می‌شود دقت می‌کنند، زیرا تصادف امروز به دلیل کم‌کاری‌های قبلی است.

* دست پلیس از نظارت بر مراکز معاینه فنی کوتاه شده است

سردار مهماندار درباره مراکز معاینه فنی تصریح کرد: این مراکز به بخش خصوصی واگذار شده‌اند که نظارت آن در شهرها برعهده شهرداری‌ها و در بیرون شهر برعهده سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است.

وی با اشاره به این که پلیس قبلاً بر عملکرد مراکز معاینه فنی نظارت داشت، گفت: در دو سال گذشته آیین‌نامه‌ای به تصویب رسید که نظارت پلیس در مراکز معاینه فنی حذف شد و هم اکنون حضور پلیس در این مراکز امکان‌پذیر نیست.

رئیس پلیس راه کشور اضافه کرد: این در حالی است که یکی از فرایندهای مشخص در ایمنی، معاینه فنی خودرو است.

 

true
true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches