اقتصاد تهران
شماره خبر : 260145
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
اقتصاد تهران

افزایش ترانزیت کالا در سال ۱۴۰۱ به ۱۰.۸ میلیون تن

اقتصادتهران: معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی از تحقق ۱۰.۸ میلیون تن ترانزیت کالای نفتی و غیرنفتی و ثبت رکورد جدید با ترانزیت ۸.۳ میلیون تن کالاهای غیرنفتی در ۱۴۰۱خبر داد.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت راه و شهرسازی، «شهریار افندی زاده» درباره عملکرد ترانزیت کشور در سال ۱۴۰۱ گفت: در سالی که گذشت مجموعاً ۱۰.۸ میلیون تن کالای نفتی و غیرنفتی از کشور ترانزیت شده که سهم کالاهای غیرنفتی و نفتی از این مقدار، به ترتیب ۸.۳ و ۲.۵ میلیون تن بوده است.

افندی‌زاده گفت: با توجه به عملکرد ۷.۵ میلیون تنی ترانزیت کالای غیرنفتی سال ۱۴۰۰، شاهد رشد ۱۰.۷ درصدی ترانزیت این نوع کالا در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل آن بوده‌ایم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ شاهد تحولات و دستاوردهای مهمی در حوزه‌های راهبردی و عملیاتی ترانزیت کشور بودیم که اثرات قطعی آن‌ها به صورت تدریجی و پایدار بر رشد تراتزیت از کشور در سال ۱۴۰۲ و سال‌های آتی نمایان خواهد شد.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در راستای فعال‌سازی و رونق بخشی به کریدور حمل و نقل بین المللی شمال-جنوب در نشست سه جانبه‌ای در شهریورماه ۱۴۰۱ میان مقامات عالی رتبه کشورمان و فدراسیون روسیه و جمهوری آذربایجان در باکو ضمن هدف‌گذاری تحقق ترانزیت ۱۵ میلیون تن کالا از این کریدور تا سال ۲۰۳۰ میلادی، توافقاتی در زمینه تقویت همکاری سه کشور در سرمایه‌گذاری و تأمین مالی مشترک تکمیل و توسعه زیرساخت‌های کلیدی و بهره برداری از آن‌ها به ویژه احداث خط ریلی رشت-آستارا، تسهیل در ترددهای مرزی کالا و افزایش کیفیت و کمیت این ترددها حاصل شد که اجرایی شدن آن‌ها در دست پیگیری است.

افندی زاده اظهار کرد: با توجه به حداقل ظرفیت فعلی کشور جهت ترانزیت ۱۰ میلیون تن کالا به صورت ترکیبی در کریدور شمال- جنوب، توافقی با طرف روسی جهت بهره‌گیری کامل از این ظرفیت در سال ۲۰۲۳ میلادی حاصل شده که اجرای آن در دست انجام است.