true
در اقتصاد ايران دو نوع نقدينگي جريان دارد، “نقدينگي توليدي و نقدينگي دلالي”، اکنون بخش بزرگي از نقدينگي کشور به حالت دلالي درآمده است.
علي اکبر مهرابي از اساتيد پيشکسوت دانشگاه تهران در گفتگو با موج، نه تنها از تيم اقتصاد دولت نهم و دهم بلکه از کابينه اقتصادي دولت هاي قبلي نيز انتقاد کرد و گفت: همه بيشتر اقتصاد خوان هستند تا اقتصاد دان. اينها اقتصاد امريکا، انگليس و فرانسه را خواندند در حاليکه اقتصاد ايران از قانونمندي و تاريخ ديگري تبعيت مي کند.
وي ضمن بيان اينکه، وضعيت بخش توليد کشور اسف بار است، گفت: در کشور ما دو نوع نقدينگي وجود دارد، يک نقدينگي که وارد چرخه توليد کشور شده که متاسفانه اين ميزان نقدينگي کم است و نقدينگي ديگري که در دست عده اي دلال و سودجو است که به صورت انحصاري اين نقدينگي را در دست دارند که با اين نقدينگي در بازارهاي مختلف مثل بورس، مسکن، ارز و خودرو بازي مي کنند.
مهرابي اظهار داشت: عمدتا اين دو نوع نقدينگي با يکديگر اشتباه گرفته مي شوند و متاسفانه بايد گفت که اين نقدينگي دلالي ربطي به اين دولت ندارند و در همه دولت ها وجود داشته است.
وي اضافه کرد: 8 سال پيش با مطالعاتي که انجام دادم، نقدينگي دلالي کشور را حدود 100 هزار ميليارد تومان برآورد کردم و اکنون آن نقدينگي سه برابر شده است.
اين کارشناس اقتصادي در مورد اينکه دولت آينده براي تقويت پول ملي کشور چه سياستي را بايد در پيش بگيرد، گفت: دولت بايد بنيه توليدي و اقتصادي کشور را تقويت کند تا پول ملي کشور معتبر و تقويت شود. در واقع هر کشوري که توليد داخلي قوي داشته باشد، پول ملي آن کشور هم قوي تر است.
وي تصريح کرد: راه برون رفت از مشکلات کنوني، تنها تقويت بخش توليد کشور است و تمام سياست ها بايد حول و حوش تقويت بخش توليد کشور باشد.
وي، طرح تعديل اقتصادي را بزرگترين ضربه عده اي که خود را اقتصاد دان مي دانند در حالي که تنها اقتصادخواني بيش نبودند، عنوان کرد و گفت: تعديل اقتصادي شيرازه اجتماعي کشور ها را بهم مي ريزد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=344
false
true