true
اقتصادتهران: مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو گفت: تمام اطلاعات مربوط به خودروهای ناقص را به سازمان بازرسی کل کشور اعلام کردهایم.
به گزارش ایسنا، هاشم یکهزارع در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار کرد: احتکار یک کار زشت و کثیف است و تولید خودرو ناقص به دلیل کسری در قطعه نمیتواند احتکار باشد ضمن آنکه مشتری پول این خودروها را پرداخته و ما موظف به تحویل به آنها هستیم.
وی با بیان اینکه چرا خودروساز باید خودرویی را فروخته و مشتریاش مشخص است، احتکار کند، خاطرنشان کرد: اگر در تحویل خودرو به مشتری تاخیر کنیم باید جریمه پرداخت کنیم. بنابراین هیچ دلیل منطقی برای احتکار خودرو وجود ندارد و واقعیت این است که به دلیل تاخیر در تامین قطعات نتوانستیم خودرو را به موقع به مشتری تحویل دهیم.
مدیرعامل ایرانخودرو ادامه داد: ما ۱۰ روز قبل از این اتفاق تمامی موجودی انبار خود را که مربوط به خودروهای ناقص بود به سازمان تعزیرات اعلام کردهایم.
یکهزارع افزود: ما خودروسازان خودمان را مسئول میدانیم که مشکلات تولید را حل و خودرو را به موقع تحویل مشتریان دهیم با این حال سیاستها جای دیگری تعیین میشود.
وی درباره اجرای استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی از دیماه امسال گفت: با سازمان ملی استاندارد در این زمینه در حال هماهنگی هستیم. ما وظیفه داریم ابلاغیه سازمانها از جمله سازمان استاندارد و محیط زیست را اجرا کنیم و انشاءالله این استانداردها را نیز اجرا خواهیم کرد.
مدیرعامل ایرانخودرو در رابطه با دلیل تاخیر و تحویل خودروهای پژو ۲۰۰۸ فروخته شده، گفت: پژو ۲۰۰۸ محصول جدیدی بود که تولید آن همزمان با تحریمهای ظالمانه شد. بنابراین تحویل خودروهای فروخته شده به تاخیر افتاد که از مشتریان عذرخواهی میکنم.
یکهزارع همچنین از پیشفروش ۴۰ هزار دستگاه خودرو در هفته آینده خبر داد.
مدیرعامل ایرانخودرو درباره ممنوعیت واردات خودرو گفت: خودروهای وارداتی که وارد میشد تاثیر رقابتی بر خودروهای رقابتی نداشت زیرا این خودروها اصولا در کلاس خودروهای داخلی نبودند. خودروهای وارداتی خودروهای گرانقیمت بودند که فاقد اثر در بازار خودروهای داخلی هستند.
وی اظهار کرد: در خودروهای برجامی از جمله خودرو پژو ۲۰۰۸ قیمتی که ما پیشبینی کرده بودیم از تمام خودروهای وارداتی در آن مقطع کمتر بود که این نشان میدهد اصولا خودروهای وارداتی و داخلی از نظر قیمتی در یک رده قرار نمیگیرند.
مدیرعامل ایرانخودرو درباره قیمتهای کاذب فعلی در بازار خودرو مانند پراید ۴۰ میلیون تومانی و پژوی ۵۶ میلیون تومانی اظهار کرد: این قیمتها کاذب است و چنانچه کل ایران را بگردید، ۵۰۰ یا هزار دستگاه خودرو هم با این قیمت معامله نشده است.
وی افزود: ما برای این قیمتهای کاذب، راهکار داریم؛ به عنوان مثال اگر قیمت پراید در بازار ۴۰ میلیون تومان است، اگر به خودروساز اجازه بدهند این محصول را پنج درصد زیر قیمت بازار بفروشد، قطعاً بعد از دو سه روز قیمت آن به ۳۷ میلیون تومان کاهش خواهد یافت و بعد از آن هم به قیمت مصوب خواهد رسید. حتی میتوان مابهالتفاوت قیمت مصوب و قیمت بازار را به خودروساز نداد و سازوکار دیگری برای آن اندیشید. با این اقدام قیمتها در بازار سیاه شدیداً افت خواهد کرد و خودرو با قیمت مصوب به فروش خواهد رسید.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=131133
false
true