×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۹, ۱۴۰۳, ۲:۳۵ ب٫ظ
true
true
اختصاص ۵٨٠٠ میلیارد تومان برای اشتغال مولد و پایدار

اقتصادتهران: ‎وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز اجرای طرحی به منظور ایجاد اشتغال مولد و پایدار خبر داد که به موجب آن ۵٨٠٠ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی پس از تبدیل به ارز نیمایی در اختیار استانها قرار خواهد گرفت.

‎به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری دیروز در حاشیه همایش ملی آینده کار افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد اشتغال مولد و پایدار دو طرح را در دستور کار خود دارد. ‎طرح اول ایجاد اشتغال پایدار روستایی است که با مجوز مقام معظم رهبری برای برداشت ١.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به جریان افتاد و نزدیک به ٧٠٠٠ میلیارد تومان از منابع دریافت شده از صندوق توسعه ملی پس از افزوده شدن منابع موجود بانک‌های عامل به تسهیلاتی با نرخ‌های ارزان برای استفاده در واحدهای تولیدی در کشور تبدیل شد.

‎وی با اشاره به آغاز اجرای طرح دوم گفت: در این طرح ۵٨٠٠ میلیارد تومان دیگر از منابع صندوق توسعه ملی با تبدیل بر اساس ارز نیمایی برای اشتغالزایی در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت و امیدواریم که این دو طرح به اشتغالزایی کمک کنند.

شریعتمداری ایجاد اشتغال در روستاها را موجب ماندگاری ساکنین روستاها دانست و گفت: بخش دیگری از تسهیلات اشتغال به صورت عام در استان‌ها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر توزیع خواهد شد.

‎وی با بیان اینکه روستاهای هدف به تصویب شورای عالی اشتغال رسیده خاطرنشان کرد: فرایند اعطای تسهیلات به این شکل است که ابتدا طرح‌ها در بانک‌ها بررسی می‌شود و طرح‌های اشتغالزا و دارای توجیه اقتصادی تسهیلات متناسب با اشتغال طرح را دریافت می‌کنند.

اجرای طرح مشاغل خانگی در ١٠ استان

‎وزیر کار در عین حال از برنامه ریزی برای ایجاد مشاغل خانگی در طرح اشتغال فراگیر خبر داد و گفت: در حال حاضر در ۱۰ استان به صورت آزمایشی طرح مشاغل خانگی با اولویت اشتغال زودبازده به اجرا در آمده و خوشه سازی و برندسازی در واحدهای خرد و کوچک آغاز شده است.

‎شریعتمداری در پایان افزود: اگرچه به دلیل محدودیت منابع اجرای طرح اشتغال فراگیر با تأخیر همراه شد ولی انتظار داریم با تأمین اعتبار مناسب و به موقع در سال ۱۳۹۸ طرح اشتغال فراگیر به شکل مطلوب و شایسته عملیاتی شود و به رفع مشکل بیکاری کمک کند.

ماهیت آینده کار تغییر خواهد کرد

وی همچنین در سخنرانی خود اظهار کرد: برای مواجهه با چالش های پیش رو، نیازمند بازنگری و اصلاح سیاست های بازار کار ، سیستم های تأمین اجتماعی و نظام های آموزشی خواهیم بود. بسیار مهم است که درباره این اصلاحات جامع و نوآورانه فکر کنیم.

وی ادامه داد: زمانی که مشاغل در یک بخش کاهش و در دیگری افزایش پیدا می کند، افراد نمی توانند به سادگی و به سرعت از این بخش به بخش دیگری منتقل شوند. سیاست های عمومی باید با پرورش نوآوری، ایجاد مهارت ها و توانمند ساختن مردم شرایط را به گونه ای مدیریت کنند که آنها بتوانند به بهترین شکل ممکن خود را با این تغییرات منطبق کنند.

‎وزیر کار تصریح کرد: باوجود تغییراتی که در ماهیت آینده کار به وجود خواهد آمد، تضمین جامع کار به گونه ای که از حقوق بنیادین کار، دستمزد مکفی برای زندگی، ساعات کار مناسب و محیط کار ایمن حمایت کند ضروری است.

‎شریعتمداری با بیان اینکه برای باقی ماندن در دنیای رقابتی مشاغل آینده باید  توسعه پیدا کنند افزود: این توسعه باید به شکلی باشد که تاب آوری، جزیی از شالوده بنگاه های اقتصادی ما باشد تا بتوانیم رفاه اقتصادی را در بلند مدت تأمین کنیم.

‎به اعتقاد وی همایش ملی آینده کار فرصتی است برای مشخص کردن اینکه چگونه باید نیروی کار و تشکل ها را برای آینده آماده کنیم و مطمئن باشیم که کسی از این قافله عقب نمی ماند.

‎وزیر کارفراهم کردن کار شایسته و بهره ور راهدف مهم و چالش همه کشورها دانست و اظهار کرد: با توجه به تغییر الزامات بهره وری در سال های آینده، چالش اشتغال پایدار به خصوص برای زنان و مردان پیچیده تر خواهد شد.

‎ظهور مشاغل جدید با توسعه رباتیک

وی ادامه داد: به دنبال افزایش اتوماسیون و روباتیک بسیاری از مشاغل در بخشهای پر اشتغال در معرض خطر نابودی هستند اما واقعیت این است که فرصت های جدیدی هم به وجود خواهند آمد. انواع جدیدی از مشاغل در حال ظهور هستند.

‎شریعتمداری گفت: مجمع جهانی اقتصاد بر این باور است که ۶۵ درصد کودکانی که امروز در مدارس ابتدایی مشغول تحصیل هستند در آینده در مشاغلی مشغول به کار خواهند شد که امروز وجود ندارد. زمان آن که بگوییم ما شغل پدرانمان را به ارث خواهیم برد، گذشته است. مهارت و تقاضای کار در همه صنایع به شدت در حال تغییر است و این روندها، اثرات گوناگونی بر افراد دارای سطوح مهارتی مختلف گذاشته است.

‎تقاضا برای نیروهای ماهر روبه افزایش است

‎به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از یک سو، تقاضا برای کارگران و کارکنان با مهارت بالا در حال افزایش است و از سوی دیگر، کارگران با مهارت پایین با از دست دادن شغل یا کم رونق شدن کارشان به شدت آسیب پذیر می شوند.

‎وی نقش بخش خصوصی را در ارائه چنین مهارتهایی ضروری و مؤثر دانست و گفت: بخش خصوصی به عنوان موتور رشد، بهترین موقعیت و جایگاه را برای ایجاد ظرفیت، دانش و تخصص دارد تا تقاضاهای بازار کار را در آموزش های خود لحاظ کند؛ آموزش هایی که در آینده، افراد را شاغل خواهد کرد.

‎بیشترین استخدام ها در آینده توسط بخش خصوصی انجام می شود

‎به گفته وزیر کار در کشورهای در حال توسعه بخش عمده نیروی کار را بخش خصوصی استخدام می کند و ‎در آینده نیز به این سمت خواهیم رفت و بنگاه های اقتصادی می توانند با به اشتراک گذاشتن نیازهای منابع انسانی خود با مؤسسات آموزشی، از آموزش های تقاضا محور حمایت و پشتیبانی کنند.

‎شریعتمداری با تاکید بر اینکه هماهنگ کردن آموزش های نظری و مهارتی با تقاضای بازار کار به ویژه از مرحله برنامه ریزی به بعد، خطر عدم انطباق را کاهش می دهد، افزود: زمان آن گذشته که نظام های آموزشی، آموزش های مهارتی را بدون مشارکت و در نظر گرفتن نیازهای بخش خصوصی ارائه کنند. سالانه میلیون ها نفر وارد دنیای کار می شوند و هنوز بسیاری از آنها مهارت های مورد نیاز  برای اشتغال را ندارند.

‎وی یادآور شد: منظور از مهارت، تنها مهارت های فنی و سخت نیست بلکه باید مهارت های نرم همچون مهارت کارافرینی و مهارت های ارتباطی را نیز در افراد پرورش دهیم چون اهمیت این مهارت ها در افراد کمتر از مهارت های سخت و تخصصی نیست.

‎نهضت مهارت آموزی نیازمند نظام جامع مهارت و کارآفرینی

‎شریعتمداری نهضت مهارت آموزی را نیازمند ایجاد یک اکوسیستم جامع مهارت و کارآفرینی در کشور دانست تا بتواند همکاری نزدیکی میان ذینفعان بخش عمومی، خصوصی و جامعه مدنی ایجاد کند.

‎وی ادامه داد: با ورود فناوری هایی همچون اپلیکیشن های هوش مصنوعی، اتوماسیون فزاینده، رشد اقتصاد گیگ، اینترنت اشیاء، ابزارهای هوشمند و بلاک چین شاهد تغییرات فزاینده بسیاری از مشاغل خواهیم بود و یک واقعیت غیرقابل انکار است که بسیاری از مشاغل امروز، فردا به صورت اتوماتیک انجام خواهند شد.

‎وی در پایان با بیان اینکه تغییرات مذکور موجب می شود جوانان در آینده فرصت های شغلی محدودتری داشته باشند، گفت: بر اساس برآوردهای بانک جهانی در سال ٢٠١۶، دو سوم مشاغل در کشورهای در حال توسعه با مخاطره اتوماسیون مواجه بودند و با چنین شرایطی، ابتکار «آینده کار» فرصت بی نظیری برای ما خواهد بود تا گفت‌وگویی سازنده و مشارکتی را شکل دهیم و از دانش و تجربیات جهانی برای پایش و پیگیری روندهای نوظهور استفاده کرده و به تحولات جهان کار شکل دهیم.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches