×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۹, ۱۴۰۳, ۵:۱۸ ق٫ظ
true
true
احداث دومین کارخانه تولید دارو توسط سازمان تامین اجتماعی در کشور آذربایجان

اقتصادتهران: رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی از احداث دومین کارخانه متعلق به هلدینگ دارویی تامین(تی پی کو) در باکوی آذربایجان خبر داد و گفت: توسعه صادرات از اولویت های صنعت دارویی کشور است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، دکتر عباس کبریایی زاده در حاشیه بازدید از بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در تهران با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی بزرگترین مصرف کننده و سرمایه گذار در حوزه دارویی کشور است، گفت: دارو یکی از اولویت های سازمان تامین اجتماعی است، چرا که با توجه به ارتباط این سازمان با حوزه درمان که بعد از وزارت بهداشت و درمان بزرگترین مراکز درمانی را در اختیار دارد؛ طبیعی است که بزرگترین خریدار، مصرف کننده و در عین حال دارنده شبکه توزیع  دارویی کشور در کشور باشد و دارو به عنوان یکی از اولویت های سرمایه گذاری آن به شمار رود.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی در حوزه دارو با کشورهای عراق، روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و  اوکراین تعامل خوبی برقرار کرده است و امیدواریم با احداث دومین کارخانه تیپیکو در باکو بتوانیم نیاز ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت کشورهای همسایه فاقد صنعت دارویی را تامین کنیم.

دکتر کبریایی زاده اظهار داشت: در حال حاضر ٩٧ درصد از نیاز داروی کشور در داخل تولید می شود، اما ظرفیت تولید صنعت داروی ایران بسیار فراتر از نیاز داخل کشور است، از این رو، تمایل داریم مازاد تولید داخلی دارو را به کشورهای فاقد صنعت داروسازی صادر کنیم.

رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی یکی از چالش های دیرینه صنعت دارویی کشور را قیمت گذاری داروها به روش قیمت تمام شده عنوان کرد و گفت: در مجموع تورم و افزایش قیمت تمام شده، حقوق و دستمزد و قیمت تمام شده مواد اولیه و سایر کالاها و حق بیمه ای و مجموع سایر عوامل صنعت داروسازی را آسیب پذیر کردند و اگر در شرایط حاضر آیین نامه قیمت گذاری موجود رعایت شود، تا حدودی مشکلات قیمت گذاری مرتفع خواهد شد.

وی افزود: آیین نامه ای که به وزارت بهداشت اجازه می دهد ٣٠ تا ٧٠ برند به داروهای تولید داخل قیمت بدهند و از نظام قیمت تمام شده خارج شوند. در واقع اجرای این آیین نامه منجر به رشد و توسعه جدی صنعت داروسازی خواهد شد.

رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: در بسیاری از موارد تاکنون کمیسیون قیمت گذاری برای داروهای جدید بر اساس آیین نامه عمل می کند و توقع می رود که وزارت بهداشت سرعت بخشی و انضباط در بازنگری قیمت داروهای سنتی که در گذشته قیمت گذاری شدند را در اولویت کاری قرار دهد.

وی با اشاره به فرایند طولانی ثبت دارو در کشور گفت: اعتقادم این است که وزارت بهداشت باید برای ورود داروهای تولیدکنندگان ایرانی به فهرست دارویی کشور تساهل بیشتری به خرج دهد که متاسفانه مقداری سخت گیری  وجود دارد و از طرف دیگر رسیدگی به پرونده ساخت و مستندات کیفی یک فرایند طبیعی و نسبتا طولانی است و می توان با افزایش تعداد کارشناسان سرعت کار را در این بخش افزایش داد.

دکتر کبریایی زاده با اشاره به فرصت مغتنم برجام در گشایش روابط بانکی شرکت های دارویی با همتایان خود در خارج از کشور تصریح کرد: کاهش نرخ تورم به شدت روی قیمت تمام شده اثر می گذارد در مجموع شرایط پسابرجام هم روابط بین المللی شرکت ها را بهبود بخشیده و هم روابط بانکی را خیلی هموار و آسان کرده  است و  امیدواریم با گسترش روابط ایران، جهش صادراتی وسیع تری در سال های آینده داشته باشیم.

وی افزود: سرمایه گذاری شرکت های بزرگ تابع شرایط عمومی بین المللی است و مولفه های سیاسی، جغرافیایی و اقتصادی بسیار روی این مساله اثر گذار است. بنابراین در شرایط پسابرجام همزمان با بهبود شرایط سیاسی شرکت های بزرگ دارویی اقدام کردند و بعضی از آنها ساختمان سازی را شروع کردند اما حضور وسیع تر شرکت های بزرگ نیاز به زمان بیشتری دارد.

دکتر کبریایی زاده افزود: شرکت های بزرگ دنیا عموما فروشنده داروهای ایرانی هستند، از همین رو، آنها کمتر حاضر به سرمایه گذاری در صنایع دارویی ایران شده‌اند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches