اقتصاد تهران
شماره خبر : 261707
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۱۵
اقتصاد تهران

آیین افتتاح کتابخانه “بینش پاسارگاد” در استان همدان

اقتصادتهران: هم‌زمان با هفته معلم، آیین افتتاح کتابخانه “بینش پاسارگاد” و آغاز عملیات احداث ۲ باب کتابخانه دیگر در استان همدان توسط بانک پاسارگاد برگزار گردید.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از روابط‌عمومی بانک پاسارگاد، این بانک در ادامه اقدامات خیرخواهانه در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف توسعه فضاهای فرهنگی و ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی، در روز چهارشنبه ۱۳اردیبهشت‌ماه۱۴۰۲، کتابخانه “بینش پاسارگاد” را در روستای “اشترمل” استان همدان افتتاح و عملیات احداث دو کتابخانه دیگر در روستاهای “کوزره” و “ده‌پیاز” این استان را آغاز کرد.

در این مراسم که با‌ حضور دکتر محمدمهدی مفتح «نماینده محترم شهرستان تویسرکان»، مهندس حسین افشاری «فرماندار شهرستان تویسرکان»، دکتر عاطفه زارعی «مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان»، دکتر مجید قاسمی «مدیرعامل بانک پاسارگاد»، جمعی از مدیران این بانک و مدیران استانی و مسئولان محلی برگزار شد، دکتر قاسمی ضمن عرض تبریک به اهالی روستای اشترمل به‌دلیل غنای فرهنگی و حافظ قرآن بودن، پیشنهاد کرد که کتابخانه “بینش پاسارگاد” را به‌عنوان دارالقرآن و مرکز مسابقات قرآنی مورد بهره‌برداری قرار دهند.

در ادامه مدیرعامل بانک پاسارگاد در خصوص پاسداشت روز معلم گفت: «خداوند اولین معلم است و آیات قرآن بر این امر اشاره دارند.» ایشان با اشاره به آیه شریفه ” فَوْقَ کُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ” (سوره یوسف – آیه ۷۶) مفهوم این آیه را بی‌انتها بودن علم دانست و دلیل آن را ناپایانی جهل دانست. ایشان جهل را بزرگ‌ترین دشمن انسان و علم را بزرگترین ناجی او دانست و قرآن را علم کامل برای نجات از جهل بیان کرد.

دکتر قاسمی در ادامه راه نجات از جهل را توجه و عمل به آموزه‌های بزرگ فرهنگی و اعتلای انسانی موجود در قرآن کریم بیان داشت و به‌کارگیری و عمل به آن‌ها را عامل سعادت بشر معرفی کرد.

مدیرعامل بانک پاسارگاد در ادامه ضمن بیان توضیحاتی درمورد بانک پاسارگاد افزود: «بانک پاسارگاد بانکی فرهنگی، بانک عشق به خدمت به مردم و بانک احترام به هم‌میهنان و حقوق ملت عزیزمان است. یک بانکدار بانک پاسارگاد با اتکا بر فرهنگ غنی پاسارگادی دارای بیش از ۱۵۰ ویژگی است که توسط خود همکاران تعیین شده و یکی از مهم‌ترین آن‌ها امانتداری است.»

مدیرعامل بانک پاسارگاد با بیان اینکه مهم‌ترین سرمایه این بانک، سرمایه انسانی است، گفت: «به همین دلیل تمرکز جدی ما آموزش این عزیزان است. چنان که شما با مراجعه به شعبه‌های بانک پاسارگاد، متوجه تفاوت فرهنگی و رفتار همکاران ما می‌شوید.»

او افزود: «این بانک، از ابتدا برنامه‌های فرهنگی را با اهمیت بالایی دنبال کرده است؛ اکنون ما با ساخت دو کتاب‌خانه در همدان، مجموعاً ۲۱کتاب‌خانه افتتاح کرده‌ایم. در رابطه با مدرسه‌سازی هم ۵۰ مدرسه ساخته شده و یا در حال ساخت است (۴۰ تای آن تمام شده و ۱۰ مدرسه در حال ساخت است). ما در نظر داریم که در تمام مراکز استان‌ها، دارالفنون بسازیم. خود من در مدرسه دارالفنون درس خواندم و بیشترین سرمایه معنوی، معرفتی و علمی من در آن شکل گرفته است.»

رئیس دانشگاه خاتم با اشاره به اینکه می‌توانیم دارالفنون را در کشور احیا کنیم، بیان کرد: «آن چیزی که امروز از معلمان یاد می‌گیریم، اثری است که باید در آینده ایجاد کنیم. فرزندان ما در آینده آن اثری را خواهند گذاشت که از معلمان یاد گرفته‌اند. این مسئله مهمی است که نقش معلّم چگونه دیده شود. معلّم می‌تواند تبه هیجانات جوانی را به لحظه‌های ساختن و پرداختن به آینده با علم‌اندوزی تبدیل کند.»

آن‌چه در ترازنامه بانک به‌عنوان سرمایه درج می‌شود در واقع دست مایه است. سرمایه واقعی، سرمایه انسانی است.

وی در ادامه ضمن تقدیر از حضور جناب آقای مهندس افشاری و جناب آقای دکتر مفتح، گفت: «معلّم، نه‌تنها در کلاس، بلکه فراتر از آن می‌تواند احساس مسئولیت کند و با مطالعه، تجربه جدیدی به دانش‌آموزان انتقال دهد. اکنون در دانشگاه خاتم امور فرهنگی در حال انجام است و دانشجویانی که در این دانشگاه تعلیم می‌بینند، کار مشترک با دانشگاه‌های معتبر دنیا انجام می‌دهند. ما واقعا برای مدیریت در آینده کشور فکر جدی داریم و غنی‌ترین سایت‌های علمی برای ما قابل‌دسترس هستند. همین کتاب‌خانه‌ها نیز محدود به دانش‌آموزان دبستانی نیست و عزیزان دبیرستانی و دانشجو نیز می‌توانند به آن‌ها مراجعه کنند.»