true
اقتصادتهران: رییسجمهور با بیان اینکه تا امروز درگیر موج اول کرونا هستیم، گفت: درگیری ما با این ویروس کوتاه مدت نیست؛ بنابراین مردم شکیبایی خود را در مقابله با این ویروس ادامه دهند.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام و المسلمنی حسن روحانی صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد مقابله با کرونا، گفت: ما نباید با اقدامات خود به انتقال این ویروس کمک کنیم بلکه باید به افراد مسن و کسانی که بیماری زمینهای دارند کمک کنیم. باید به مساله فاصله گذاری توجه کرده و در تجمعات غیرضرور حضور نیابیم، بهداشت فردی را رعایت و از ماسک استفاده کرده؛ زیرا ماسک به قطع زنجیره بیماری کمک میکند.
رییسجمهور ادامه داد: طرح الزام استفاده از ماسک در اماکن ضروری در حال آمادهسازی است تا در این ستاد تصویب و ابلاغ شود. در حال حاضر فعالیت اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و معنوی میتواند با رعایت دستورالعملهای وزارت بهداشت آزاد باشد. تعطیلی مشاغل امکانپذیر نیست و مردم هم آن را نمیپذیرند. این تعطیلی مورد نظر ما نیست و ضرورتی هم ندارد، اما باید پروتکلها رعایت شود و اجتماع و تردد در جاهای غیرضرور انجام نشود.
روحانی با بیان اینکه تا امروز درگیر موج اول کرونا هستیم، خاطرنشان کرد: برخی استانها از پیک بیماری عبور کرده و برخی استانها درگیر این پیک هستند و ممکن است در برخی استانها هم پیک بیماری آغاز شود، البته نباید فشارهای روحی و روانی مردم را نگران کند. باید با استفاده از رسانه مخصوصا صدا و سیما مردم را آماده کنیم تا آنها بدانند درگیری ما با این ویروس کوتاه مدت نیست و خود را برای زمان بلندتر آماده کنیم ممکن است تا آخر سال درگیر باشیم.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: ما تاکنون خوب عمل کردهایم. همه دستگاهها و مردم همکاری خوب داشتند، اما این همکاری به استقامت و استمرار نیاز دارد. در غیر این صورت ممکن است این دستاورد از بین برود. به عنوان رییس جمهور ایران از مردم درخواست میکنم به خاطر پاسداری از این دستاوردها و ایران عزیزمان، شکیبایی خود را ادامه دهند. مردم نباید نگران و مضطرب شوند و راه مقابله با کرونا را باید ادامه دهیم.
وی در ادامه به مصوبات جلسه امروز اشاره و اعلام کرد: بر اساس تصمیم گیری ها، فعالیت مدارس و دانشگاهها از ۱۵ شهریور آغاز میشود.
رئیسجمهور با بیان اینکه شرایط سختی برای مردم در دوران کرونا ایجاد شده است، گفت: یک عده با مرگ عزیزانشان مواجه هستند، عده ای با رنج جانکاه رو به رو هستند، مشاغل برخی رستهها تعطیل بوده و هنوز بعضی تعطیل هستند، ضربه سختی به گردشگری وارد شده است، ضربه سختی به صادرات، آموزش و فرهنگ و حتی به بخشهایی از پزشکی وارد شده است. هنوز دندانپزشکی ما دچار مشکل است.
وی ادامه داد: ما به یمن فداکاری جبهه سلامت، پزشکان و پرستاران و به یمن همکاری همه نیروهای مسلح و مردم تا امروز در مقابله با این ویروس سرافراز بودیم. اگر با کشورهای دیگر هم خود را مقایسه کنیم می بینیم کارنامه ما کارنامه قابل قبولی است. همکاری و هماهنگی و انسجام و با هم بودن علت اول است؛ اما ما زیربنای محکمی هم داشتیم.
روحانی خاطرنشان کرد: اگر زیرساخت ما زیرساخت سال ۹۱ بود که نمیتوانستیم پیش برویم. کاری که در این ۷ سال در زیرساختها برای افزایش تعداد تختهای بیمارستانی، آی سی یوها، تعداد پزشکان و پرستاران شد کار عظیمی بود. زیرساخت ارتباطات دومین نکته مهم است. اگر ارتباطات، پهنای باند، فضای مجازی، موبایل هوشمند در اختیار مردم نبود خیلی شرایط سخت بود. این زیرساخت قوی در عبور از شرایط ویژه فعلی کمک بسیاری کرد.
وی افزود: زیرساخت سوم شرکتهای دانش بنیان بود. الان به جای پنجاه تا، پنج هزار شرکت دانش بنیان فعال است. در بخش کشاورزی اگر تلاش های این چند وقته نبود می خواستیم ۶ میلیون تن گندم بخریم. کاری که در کشاورزی، انرژی و خودکفایی در بخش های مختلف مثل آب و برق انجام دادیم بسیار اهمیت دارد.
رئیس جمهور گفت: می خواهم از بخش اقتصاد کشور علیرغم آگاهی از مشکلات فعلی مردم در این حوزه تشکر کنم. تامین ارز برای کالاهای مورد نیاز کشور بسیار کار بزرگی است که ما در شرایط تحریم و شرایط ویژه آن را انجام دادیم. ارز را برای کالاهای اولیه و اساسی تامین کرده و می کنیم. ریالی که پرداخت کردیم هم مهم است. کار ساده ای نیست که حقوق و بسته های معیشتی و یارانه مردم سر وقت پرداخت شده است. ما بسته ویژه کرونا به ۳ میلیون خانواری که در شرایط معیشت مناسب نبودند را هم عرضه کردیم. کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است.
وی یادآور شد: بازگشایی فعالیت اقتصادی ما به رفتار عمومی ما منوط است. اگر رفتار لازم را اجرا و به دستورالعمل ها توجه کردیم با کمترین تعداد فوتیها و تلفات از این شرایط عبور می کنیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=189807
false
true